mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Δεν Πληρώνω… Δεν Πληρώνω…ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-10, 6 μμ
  • Αρνούμαι να πληρώσω Διόδια
  • Αρνούμαι να δεχτώ την παράνομη παραχώρηση των δημόσιων δρόμων στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και στις τράπεζες
  • Αρνούμαι τις ΜΠΑΡΕΣ στους δρόμους και στη ζωή μας.
ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ  ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επί υπουργίας Σουφλιά, με τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ παραχώρησαν τους δημόσιους δρόμους στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Από τότε και μετά σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από Πελλοπόνησσο μέχρι την Θράκη (συζητούν να βάλουν διόδια και στην Κρήτη), νέοι σταθμοί είσπραξης διοδίων ξεφυτρώνουν νέες αυξήσεις στις τιμές επιβάλλονται. Χωριά και πόλεις περικυκλώνονται από σταθμούς διοδίων και έτσι για να φύγεις και να γυρίσεις στο σπίτι σου πληρώνεις χαράτσι. Σε κάθε νέο δρόμο που ασφαλτοστρώνουν, την επόμενη μέρα τοποθετούν διόδια. Γιατί άραγε πληρώνουμε ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ;;;; Τα διόδια στην πραγματικότητα είναι ένας Κεφαλικός Φόρος που τον πληρώνουμε κατευθείαν στις τράπεζες και στις εταιρείες.
Νέοι φόροι, περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κλείσιμο επιχειρήσεων και μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ είναι αυτά που απαιτούν το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις , με μνημόνια κατά εντολή της Ε.Ε και του ΔΝΤ, με μεγάλη προθυμία τα επιβάλουν. Οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι αφού επί δεκαετίες, με την συνεργασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, κερδοσκοπούσαν ασύστολα, τώρα ζητούν από την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να πληρώσει με την ζωή του την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Το κίνημα, ¨αρνούμαι  να πληρώσω διόδια¨ είναι μέρος  του κινήματος που δεν δέχεται  οι εργάτες και ο εργαζόμενος  λαός να πληρώσει την κρίση του  καπιταλιστικού τους συστήματος. Αρνούμαστε να πληρώσουμε, αρνούμαστε την ανεργία, αρνούμαστε μια μαύρη ζωή χωρίς ελπίδα. Αρνούμαστε να ζήσουμε την κόλαση του καπιταλισμού. Διεκδικούμε τα πάντα τα θέλουμε ΟΛΑ, θέλουμε την ζωή μας
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ


Εδώ στην περιοχή των Μεγάρων και της Ν. Περάμου  η εταιρεία Ολυμπία Οδός αυθαιρετεί κατά προκλητικό τρόπο. Έχει έτοιμα τα πλευρικά διόδια στον κόμβο της Πάχης, έκλεισε με το έτσι θέλω την είσοδο στην ΝΕΟΑΚ από τον κόμβο της Ν. Περάμου, γιατί το έκρινε ασύμφορο λόγω της χαμηλής διέλευσης, δεν απέσυρε όπως είχε δεσμευτεί της εγκαταστάσεις ασφαλτομίγματος και δεν αποκατέστησε το καταστραφέν για το σκοπό αυτό δασάκι στην γέφυρα της Πάχης. Και παρά το ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο ουδείς συνδυασμός ( πέραν αυτού του κου Μαρινάκη ) κάνει κάτι περισσότερο απ' το να περιγράφουν το πρόβλημα.Προφανώς η εταιρεία τηρεί στάση αναμονής ελπίζοντας στην επανεκλογή των κ.κ. Στρατιώτη - Φωτίου ( με τον οποίο έχει ''άριστες σχέσεις αλληλοκατανόησης '') , για να εφαρμόσει μετά την ληστρική της πολιτική εις βάρος της υγείας και της οικονομικής επιβίωσης των κατοίκων.                    
                     ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου