Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΧΡ.ΜΑΖΑΡΑΚΟΣ (πρώην υποψ. Δήμαρχος ) στην συνέλευση ΠΑΣΟΚ Ν. Περάμου

Κύριε Διευθυντά,
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τη σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών σας παρακαλώ θερμώς να δημοσιεύσετε αυτούσιο όλο το περιεχόμενο της επιστολής μου αλλά και όσων ακολούθησαν μετά την ανάγνωσή της την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 στη συγκέντρωση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Πέραμο. Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι προετοίμασα αυτή την επιστολή για να την αποστείλω λόγω αδυναμίας μου να παρευρεθώ ο ίδιος. Τελικώς παραβρέθηκα ο ίδιος και ο ίδιος διάβασα στους παριστάμενους το κείμενο που έχει ως εξής:
«Σύντροφε Γραμματέα,
  Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
  Φίλες και Φίλοι,
Με αυτή λοιπόν την επιστολή μου, σας ενημερώνω ότι δεν μπορώ να συμμετέξω σε καμία δραστηριότητα για τις δημοτικές εκλογές και αποστασιοποιούμαι από αυτές για τους εξής λόγους:
α) Προϋπήρχε συμφωνία του Δημάρχου κ. Στρατιώτη προ πολλού, και καλό είναι να μη το διαψεύσει, με το Δήμαρχο κ. Φωτίου προκειμένου να ενταχθεί ο τελευταίος στο ψηφοδέλτιό του. Κανένα από τα σχετικά δημοσιεύματα του τύπου δεν διαψεύσθηκε από τον κ. Στρατιώτη.
β) Κλήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ν. Περάμου από τη Νομαρχιακή Επιτροπή την τελευταία ημέρα (εξέπνεε η προθεσμία) προκειμένου ν’ αποφασίσουμε αν θα στηρίξουμε τον κ. Στρατιώτη χωρίς προηγουμένως να γίνει συζήτηση ή διαβούλευση. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από το κόμμα θέλουν να ενεργούμε εκ των υστέρων ως μουτσούνες.
Εφόσον λοιπόν ο κ. Στρατιώτης είχε προβεί σε συμφωνίες πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι κομματικές διαδικασίες, ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης και της συμμετοχής της Συντονιστικής Επιτροπής! Αφού ρόλο δεν έχει ποιος ο σκοπός να την υπηρετούμε; Εγώ δεν ανήκω στα ΟΦΑ (όπου φυσσάει ο άνεμος) , δεν είμαι γλάστρα ούτε βέβαια το παίζω σε τρία κομματικά ταμπλό όπως ο αγαπητός κατά τα άλλα κ. Φωτίου Στ., ο οποίος ταυτόχρονα ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ με ταυτότητα , είχε υπογράψει τη διακήρυξη του ΣΥΡΡΙΖΑ το 2000 και είχε τη στήριξη του ΛΑΟΣ και της Ν.Δ. Εγώ δεν ήμουν ούτε είμαι κομματικός καιροσκόπος σαν κάποιους που ξαφνικά αγάπησαν το ΠΑΣΟΚ. Έχω αποδείξει πόσο πειθαρχημένος ήμουν και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο προτιμώ και επιλέγω ενσυνείδητα  την αποστασιοποίησή μου παρά να είμαι απέναντι στον κ. Στρατιώτη και το Συνδυασμό του.
Χωρίς αυτό ν’ αποτελεί παρέμβαση στο δικαίωμα που παρέχει ο νόμος στους Δημάρχους να επιλέγουν τους υποψηφίους τους θα ήθελα να επισημάνω στον αγαπητό κ. Στρατιώτη ότι η επιλογή δεν πρέπει να γίνεται με βάση τον τίτλο που φέρει ο υποψήφιος (εν προκειμένω ο κ. Φωτίου ) αλλά με βάση την όλη του πολιτεία τόσο στο χώρο του Δήμου, όσο και έξω από αυτόν. Φαίνεται ότι δεν έλαβε υπόψη του, γιατί ποτέ δεν ρώτησε, τον τρόπο λειτουργίας του και τις κομματικές του προτιμήσεις στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.
Το απλό ερώτημα που βάζει ο απλός ψηφοφόρος είναι γιατί δε συμμετέχω στις εκλογές αυτές. Και μάλιστα με ερωτούν τι θα ψηφίσω για να ψηφίσουν και αυτοί. Βρίσκονται σε σύγχυση.
Σύντροφοι και Συντρόφισσες, επειδή μια Ζωή ήμουν και είμαι ειλικρινής και όχι φτωχός στο πνεύμα πολιτικάντης θέλω να σας βεβαιώσω ότι το θέμα της μη συμμετοχής μου δεν είναι προσωπικό, είναι καθαρά πολιτικό. Είναι θέμα ηθικό, δεοντολογίας, αρχών και αξιών. Και εξηγούμαι:
Αν πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι να επικροτεί τον κ. Στ. Φωτίου για τις μύριες κατηγορίες σε βάρος του πρώην δημάρχου κ. Ανδρουλάκη (δημόσια του είπε ότι τον έχει στο χέρι) και τώρα εναγκαλίζονται τότε τέτοιο ΠΑΣΟΚ δεν το θέλω
Αν πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι να επιτρέπει σε «αρεστούς» όπως ο κ. Φωτίου να μη δέχεται αυστηρή κριτική στην κακοδιαχείριση του Δήμου και να καταφεύγει εμμέσως ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον μου στα δικαστήρια τότε τέτοια αλληλεγγύη από μέλη του ΠΑΣΟΚ δε τη χρειάζομαι
Αν πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι να ξεπουλάει ο κ. Φωτίου περιουσιακά στοιχεία του Δήμου όπως η ύδρευση για ένα κομμάτι ψωμί, κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν. Δημοκρατία, με κρυφές διαπραγματεύσεις και με απόλυτη αδιαφάνεια παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης της οποίας είμαι επικεφαλής τότε τέτοιο ΠΑΣΟΚ προφανώς δε χρειάζεται η κοινωνία
Αν πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι να ανέχεται τη λυσσώδη προσπάθεια του κ. Φωτίου να δωρίσει ολόκληρη, εντός σχεδίου, έκταση για δήθεν ερευνητικές ιατρικές δραστηριότητες μεθοδεύοντας εξαγορές συνειδήσεων δημοτικών συμβούλων τότε χαρίζω αυτό το ΠΑΣΟΚ της αδιαφάνειας και της ρεμούλας.
Αν πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι να αποδέχεται και να στηρίζει δημάρχους όπως τον κ. Φωτίου ο οποίος δαπάνησε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για έργο ύδρευσης του Αγ. Παντελεήμονα με περίεργες μεθοδεύσεις και μάλιστα χωρίς δημόσιο διαγωνισμό αλλά με απευθείας αναθέσεις (3 φορές από ένα εκατομμύριο ευρώ και 1 φορά με 400 χιλιάδες ευρώ) σε γνωστούς του εργολάβους που δεν έδωσαν καμία ουσιαστική έκπτωση τότε ποιο είναι το ΠΑΣΟΚ της χρηστής διαχείρισης; Αλήθεια κ. Στρατιώτη, εσείς στο Δήμο Μεγάρων κάνατε απευθείας αναθέσεις έργων για τέτοια ποσά και τόσες φορές; Είμαι σίγουρος πως όχι. Διαλέξατε όμως ως μέλος του συνδυασμού σας τον κ. Φωτίου.
Είναι άραγε πολιτική του ΠΑΣΟΚ να έχει στους κόλπους του τον κ. Φωτίου ο οποίος μεθόδευσε, παρά τις αντίθετες θέσεις και οδηγίες, την εκλογή του Δημάρχου Ασπροπύργου ως μέλος του Συνδέσμου του Θριάσιου Πεδίου γνωρίζοντας ότι ο εν λόγω εκπροσωπούσε τη Ν.Δ.; Η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσε βέβαια τότε !
Είναι πολιτική του ΠΑΣΟΚ να διατηρεί ο κ. Φωτίου ως αντιδήμαρχο επί 8 χρόνια τον εξάδελφό του ή άλλον αντιδήμαρχο με μηδενική συμμετοχή μόνο και μόνο για  να εισπράττει το μισθό του αντιδημάρχου;
Η πολιτική της διαχείρισης του κ. Φωτίου φαίνεται ότι δεν ήταν αποδεκτή από τους δικούς του συμβούλους και φρόντισε αυτή την απώλεια να την αποκαταστήσει με τη μεταγραφή του γιατρού κ. Δ. Τσιάντου τον οποίο τοποθέτησε σε θέση με μισθό. Αυτή είναι η πολιτική εντιμότητα;
Και πέρα από αυτά πώς να δεχθώ τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό του συντρόφου Στρατιώτη όταν ο κ. Φωτίου, από πάθος για την εξουσία προφανώς, ήταν διώκτης του Καλλικράτη εκφράζοντας την αντίθεσή του με κάθε τρόπο και συκοφαντώντας το Δήμο Μεγάρων ότι δήθεν δε θα δείξουν κανένα ενδιαφέρον για τη Ν. Πέραμο; Πώς να ξεχάσω το κατηγορώ του προς το ΠΑΣΟΚ για τον αποτυχημένο Καλλικράτη;
Πώς να συμβιώσω στον ίδιο συνδυασμό με τον κ. Φωτίου όταν εκβιάζει και απειλεί το προσωπικό του Δήμου επειδή δεν τον ψήφισαν; Τέτοιους ανθρώπους γαλούχησε το ΠΑΣΟΚ; Και πώς να συμφωνήσω μαζί σου κ. Πομώνη όταν με προέτρεπες να μπω στο ψηφοδέλτιο του Στρατιώτη και μέσα από αυτό να πολεμήσουμε τον Φωτίου; Θα ήταν πολύ κακή αυτή η επιλογή για τον ίδιο τον συνδυασμό. Δεν επέλεξα τις ίντριγκες. Διάλεξα την οδό της αποστασιοποίησης.

Σύντροφοι και Συντρόφισσες,
  Ήμουν και είμαι υπέρ της ανανέωσης προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και μέσα σε αυτή τη λογική, εδώ και δέκα μήνες και πλέον ομάδα ΠΑΣΟΚογεννών ατόμων βρισκόμασταν συχνά προκειμένου να οριοθετήσουμε τις κινήσεις που χρειάζονταν για την ανανέωση της ηγεσίας στην Νέα Πέραμο και στα Μέγαρα ενόψει εφαρμογής του Καλλικράτη. Ο οργανωτής αυτής της ομάδας ήταν ο σύντροφος Γιάννης Πομώνης στο πρόσωπο του οποίου, ως νέου και έμπειρου αυτοδιοικητικού στελέχους, είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για τη θέση του Δημάρχου στη Ν. Πέραμο ή στα Μέγαρα.
Όμως οι συνθήκες αλλάζουν. Ο κ. Πομώνης διακόπτει τις σχέσεις του με τον κ. Νομάρχη και παραιτείται από αντινομάρχης για τους δικούς του λόγους. Προηγουμένως ο κ. Φωτίου καταγγέλλει τον κ. Πομώνη στο Νομάρχη και μάλιστα εγγράφως ότι ο πρώτος επεμβαίνει στο έργο του. Στη συνέχεια οι εφημερίδες και οι φήμες φέρουν τον κ. Στρατιώτη και το Νομάρχη να έχουν μαλώσει.
Και η ερώτηση αυτόματα γεννάται. Γιατί αυτή η κατάσταση! Αθάνατο ΠΑΣΟΚ οι “δικοί” σου άνθρωποι σε γκρεμίζουν για μια καρέκλα εξουσίας. Και ξαφνικά όλα αυτά ξεχνιώνται  με μιας στο βωμό της θέσης που ο καθένας κυνηγά. Θυμούνται δήθεν το ΠΑΣΟΚ που το έχουν κατακερματίσει με τις πράξεις τους και σήμερα ζητούν βοήθεια, συναίνεση και όταν ο σκοπός  επιτευχθεί πάλι οι ίδιοι θα ξεχάσουν και θ’ απαρνηθούν το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το ΠΑΣΟΚ που δίδαξε την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα, τη διαφάνεια και την αλληλεγγύη το διέλυσαν κάποιοι όπως ο κ. Φωτίου και μερικοί άλλοι ομογάλακτοί του.
Προκειμένου λοιπόν να διευκολύνω το έργο των ενδιαφερομένων και εμπλεκομένων απέχω από τις δημοτικές εκλογές και θα ασχοληθώ μόνο με τις περιφερειακές εκλογές. Εξάλλου, είναι καιρός ο λαός να επιλέξει για τις δημοτικές αρχές άτομα που είναι αποδεκτά από την κοινωνία.
Κάποιοι γλυκανάλατοι που έχουν χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ μόνο για προσωπικό τους όφελος μιλούν για διαγραφές κλπ. Ας διαγραφούν πρώτα οι μισοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αν περισσέψει χρόνος ας ζητήσουν και τη δική μου διαγραφή.
Με την ευκαιρία , από αυτή τη θέση, απευθύνομαι στους ψηφοφόρους του συνδυασμού μου και τους ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη τους και συμβουλεύω στις δημοτικές εκλογές που έρχονται να ψηφίσουν εκείνους που πραγματικά θα προστατέψουν τα συμφέροντα της Νέας Περάμου και μόνο.
Σας ευχαριστώ όλους εσάς που με ανεχθήκατε και εύχομαι κ.Στρατιώτη καλή επιτυχία.
Σύντροφε Γραμματέα και φίλε Λευτέρη φάγαμε μαζί ψωμί και αλάτι. Περάσαμε δύσκολες στιγμές όμως σταθήκαμε όρθιοι. Θέλω να σ΄ ευχαριστήσω δημόσια εσένα προσωπικά και τους συντρόφους μου που δώσαμε μαζί αγώνες χωρίς να υποχωρήσουμε στις αρχές και αξίες που πρέσβευε το ΠΑΣΟΚ. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω για την επί σειρά ετών συνεργασία μας, το σημερινό Γραμματέα της Περιφέρειας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μπάμπη Σιλαμιανό.
Σύντροφε Γραμματέα δεσμεύομαι να υποβάλω την παραίτησή μου εντός του προσεχούς διαστήματος από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Περάμου προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε νεότερους να υπηρετήσουν το χώρο του ΠΑΣΟΚ.»



Σας ευχαριστώ όλους ανεξαιρέτως.


Σημ. δική μου.Το σκίτσο που συνοδεύει την επιστολή του Χρ. Μαζαράκου είναι  σχόλιό μου επ' αυτής.Αν και όπως είναι γνωστό δεν πρόσκειμαι ιδεολογικά στον χώρο και εξ' αυτού  είχαμε κατά το παρελθόν  εντός και εκτός Δημοτικών εδράνων σφοδρές αντιπαραθέσεις,συμμερίζομαι τα πλείστα εξ όσων αναφέρει. Προσωπικά την αυτοκριτική μου την έχω κάνει από καιρό.  Είμαι της άποψης ότι όλοι αφού αναλάβουμε της ευθύνες μας για την κατάντια αυτού του τόπου,λίγο πριν την αποστρατεία μας,( τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι), πρέπει τώρα να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να ανατρέψουμε αυτήν την καταστροφική πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου