Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ώδινεν όρος και έτεκεν μυν ,ως συνήθως

Παρακολούθησα χθες βράδυ το περίφημο debate  των υποψηφίων Δημάρχων  Μεγάρων - Ν. Περάμου.Ένα πρώτο σχόλιο. Πολύ κακό για το τίποτα. Περισσότερο διαδικασία παρά ουσία.  Κακέκτυπο της Αμερικανο-Ελληνικής έκδοσης του πολιτικού διαλόγου, που περιορίζει μέχρι ασφυξίας ερωτώμενους και ερωτώντες.Όσο καλός ρήτορας και γνώστης ενός θέματος  να είσαι, σε ένα λεπτό δεν ολοκληρώνεις απάντηση σε ερώτηση των 30δευτερολέπτων. Ίσως γ' αυτό οι ερωτώντες δεν τους έβαλαν και δύσκολα. Περισσότερο αβανταδόροι ( συγνώμη συνάδελφοι αλλά... ) ήταν, παρά σκληροί εξεταστές .Αλήθεια τίποτα σκάνδαλα δεν υπήρξαν σ'αυτόν εδώ τον άγιο τόπο τούτη την τετραετία; Γιατί εγώ ξέρω για πέντε έξη.Τίποτα προβλήματα, πέρα απ' το πως θα πέσει χρήμα στην αγορά για να κονομίσουν οι καταστηματαρχαίοι, ( κ'αυτό να θεωρείται ανάπτυξη ), π.χ. πολιτισμός, κοινωνικές κατακτήσεις,διόδια, απελευθέρωση χώρων στρατοπέδων, οδών και παραλιών, καθαριότητα, κοινωνικές παροχές, ναρκωτικά,αδιέξοδα νεολαίας κ.λ.π .Όλες οι ερωτήσεις, για το που θα βρούνε τα λεφτά να κάνουν όσα υπόσχονται, που δεν υποσχέθηκε και κανείς τους τίποτα. Για το που πάνε τα υπάρχοντα δεν ρώτησε κανείς.Και επειδή έχω βαθιά ( συγχωρήστε μου την έπαρση ) γνώση του αντικειμένου να πω εδώ ότι τα περισσότερα εξ΄αυτών πάνε.... στό γάμο του Καραγκιόζη, για την ακρίβεια του κάθε κάθε Καραγκιόζη που την βλέπει ξύπνιος και αναντικατάστατος.   Άρα υπ'αυτήν την έννοια δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι.
Η μόνη είδηση που βγήκε είναι η έμμεση παραδοχή του νυν Δημάρχου Στρατιώτη ,ότι δεν προβλέπει να είναι Δήμαρχος και πάλι. Συγκεκριμένα στην ερώτηση του κου Νικόλιζα πρός όλους αν ( λόγω του ότι όλοι οι υποψήφιοι έχουν ένα σίγουρο εισόδημα) ,είναι διατεθειμένοι να απαρνηθούν υπέρ του κοινωνικού συνόλου την Δημαρχιακή αποζημίωση, οι απαντήσεις είχαν ως εξής.Ο κος Σταμούλης είπε πως ούτως η άλλος εκ του νόμου δεν μπορεί να λαμβάνει δύο αντιμισθίες απ' το δημόσιο.Ο κος Χοροζιάνης απάντησε ότι ως στέλεχος του Κ.Κ.Ε. είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν προσωπικές απολαβές και οι όποιες αντιμισθίες πάνε στο ταμείο του κόμματος. Ο κος Μαρινάκης άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει την ανάγκη αυτών των χρημάτων και υπενθύμισε κάποιες ενισχύσεις φορέων και  συλλόγων και κατά το παρελθόν. Ο Τάσος Δέσκος αισθάνθηκε αμήχανα στην ερώτηση και πέταξε την μπάλα έξω απ' το γήπεδο. Και ο κος Στρατιώτης ως γλώττα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει, απάντησε περίπου ως εξής.Δεν είναι σωστό να λέγονται ( αυτή τη φράση την χρησιμοποιούσε σε όλες σχεδόν της απαντήσεις ) κάτι τέτοια από κάποιους που δεν έχουν αναλάβει έμμισθες θέσεις και ότι εν πάσι περιπτώσει το ζήτημα αυτό θα το παρακολουθήσει στην προσεχή τετραετία, προτίθεται δε  να  καταγγείλει δημόσια αυτούς που άλλα λένε προεκλογικά και άλλα πράττουν μετά. Άρα σε απλά Ελληνικά εγώ δεν θα είμαι Δήμαρχος και σας την έχω στημένη επ' αυτού του θέματος. Για του λόγου το αληθές όσοι έχουν το βίντεο του debate ας του ξαναρίξουν μια ματιά. 


.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡ ΧΟΣ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ? ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή