Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011


Να αποκρούσουμε επιτέλους τα σχέδια για την καταστροφή των Μεγάρων και των παραλιών μας!



Δυσοίωνο είναι το μέλλον όπως προδιαγράφεται για τα Μέγαρα, τουλάχιστον σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς!

Όπως αναφέρει το έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το vourkari, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που αφορούν την περιοχή μας είναι πραγματικά ζοφεροί!

Το Υπουργείο αναφέρει χωρίς περιστροφές ότι, τα Μέγαρα είναι υποψήφια για να δεχθούν οργανωμένες ιχθυοκαλλιέργειες στις ακτές τους. Να σημειώσουμε εδώ ότι η παραθαλάσσια Μεγαρίδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ που έχει επιλεγεί για την περιβαλλοντικά καταστροφική αυτή δραστηριότητα, αφού η υπόλοιπη Αττική θεωρείται ότι προσφέρεται για τουριστική ανάπτυξη (όπως ρητά καταγράφεται και στο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης -ΚΥΑ- για τις υδατοκαλλιέργειες!).

Δηλαδή, προστατευμένα και τουριστικά αξιοποιήσιμα όλα τα υπόλοιπα παράλια της Αττικής ... εκτός από τα δικά μας!!

Φυσικά η θέση του Υπουργείου διανθίζεται με διάφορα καθησυχαστικά (όπως ότι θα προηγηθούν μελέτες κλπ), που όμως όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν απλώς προσχήματα και δικαιολογίες για να καλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις και σχεδιασμοί.

Να θυμίσουμε και πάλι ότι η μοναδική αντίδραση από την δημοτική αρχή για το τεράστιο αυτό ζήτημα, ήταν μια επιστολή που έχει αποστείλει ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για το προαναφερόμενο σχέδιο ΚΥΑ!

Τα σχέδια υποβάθμισης της παραλιακής Μεγαρίδας είναι πλέον ρητά διατυπωμένα! Θα αντιδράσει επιτέλους ο Δήμος με τρόπο πειστικό και αποτελεσματικό ή θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα περιμένοντας μια ακόμα περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή για τα Μέγαρα;


Το έγγραφο αυτό του Υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι μια απαντητική επιστολή που δόθηκε στον βουλευτή κ. Π.Ασπραδάκη, μετά από παρέμβασή του στο ομώνυμο Υπουργείο για τα ζητήματα της παράκτιας Μεγαρίδας.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον και δραστηριότητα για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας, γεγονός που επισημαίνουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Σημ.δική μου.
Όντος αγαπητοί φίλοι απ' το Βουρκάρι, ο βουλευτής κος Ασπραδάκης έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον μπλα.... μπλα μπλά... ψηφίζοντας με φανατισμό το μνημόνιο ένα, το μνημόνιο δύο, το επικαιροποιημένο κ.λ. που τι λένε αυτά ; γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όλα στο βωμό του κέρδους και των επιχειρηματικών συμφερόντων, fast truk, χωρίς κανόνες και περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες.Ως εκ τούτου δεν συμμερίζομαι την ικανοποίησή σας,βλέπετε το δέντρο και χάνεται το δάσος, απεναντίας εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για  τέτοιου είδους άθλιους πολιτικάντηδες, και τον σκεπτικισμό μου για την προβολή τους από ανθρώπους με περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου