Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Πολύς αχός ακούγεται ....

Επί μακρόν και εκ του μακρόθεν, παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στον ενοποιημένο μας Δήμο Μεγάρων-Ν.Περάμου.Σαν γενική παρατήρηση θα έλεγα ότι αδυνατώ να δεχθώ την ένταση και την δίχως όρια αντιπαράθεση στα Δημ. Συμβούλια και μάλιστα αμέσως μετά την ανάληψη της νέας Δημ. αρχής.Εκλείπει δηλ. το fer play, η περίοδος χάριτος που απολαμβάνουν κατά παράδοσιν όλοι οι νεοεκλεγέντες, πόσο μάλλον οι με συντριπτικά ποσοστά τέτοιοι.Αδυνατώ να δεχθώ, αλλά όχι και να εξηγήσω τέτοιες συμπεριφορές στον συγκεκριμένο χώρο.
Παρακολουθώντας από video την τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση και έχοντας μακρά προσωπική πείρα από αντίστοιχες συνεδριάσεις Δημ. Συμβουλίων,δεν μου ήταν δύσκολο να ερμηνεύσω την στάση της αντιπολίτευσης, προεξάρχοντος του κου Πομώνη. Ο εν λόγω σύμβουλος είναι ξεκάθαρο ότι δεν επεδίωκε την ενημέρωση στα προ ημερ. διάταξης  ζητήματα που έθετε.Αλλά, αφενός την ανάδειξή του ως κυρίαρχου στην εσωπαραταξιακή κομματική διαπάλη για την αρχηγία του συνδιασμού και αφετέρου συγκυριακά την συνολική ρήξη, με απώτερο σκοπό την αποχώρηση απ'την εν λόγω συνεδρίαση.Προφανώς εκτός των άλλων, είχε ενημέρωση για την ανάγνωση επιστολής δημότη επαγγελματία που ενοχοποιούσε τον ίδιο και τον τέως Δημαρχο Ν. Περάμου για οικονομικές ατασθαλίες κατά την προεκλογική περίοδο. Σαφώς δεν σχολιάζω και δεν αξιολογώ την καταγγελία, πόσο μάλλον όταν είμαι βέβαιος ότι αυτή με τον ένα η τον άλλο τρόπο θα μαζευτεί, καθ' ότι ο εν λόγω επαγγελματίας είχε διττούς στόχους.  Παλιές δοκιμασμένες πρακτικές που ευδοκιμούν σε τόπους που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.
Κατά την αυτή λογική,εξηγώ και την στάση της δεύτερης σε δύναμη παράταξη της αντιπολίτευσης, των ''Ενεργών Πολιτών''.Ο φίλτατος και συνεπώνυμος Γρ.Σταμούλης και οι συν αυτώ, ως μη όφειλαν αποχώρησαν εκ της συνεδριάσεως καταγγέλλοντας ως υβριστική την συμπεριφορά του Δημάρχου.Υβριστική ; ίσως, αλλά όχι εναντίων του η της παράταξής του. Προς τι λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Aπλά ο Γρηγόρης βλέπει κενό αρχηγίας στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σπεύδει να επωφεληθεί, έχοντας ως πρότυπο την προ τετραετίας αντίστοιχη περίπτωση Χρ. Σίρκου και όσα ακολούθησαν.Πλην όμως οι καιροί ου μενετοί και το εν λόγω πεδίο βολής άβατο, στρατηγέ μου.
Εξηγήσιμη είναι και η στάση του ολίγιστου και αφελούς Φωτίου,( ο ίδιος βέβαια νομίζει ότι είναι πανέξυπνος ), ο οποίος ενώ συμμετέχει στην κοινή συνέντευξη τύπου που διοργανώνει  με τον κο Πομώνη προκειμένου να εξηγήσουν τα της αποχώρησης,   πάραυτα διαχωρίζει την θέση του (  αδειάζει δηλ. τον σύντροφό του, παλιά του τέχνη κόσκινο) και λέει ότι βρίσκεται εκεί για να απαντήσει στο μέρος που αφορά τον ίδιο.Και ο λόγος απλός. Και εν δυνάμει υποψήφιος αρχηγός της παράταξης δηλώνει και αν δεν του βγει ( που ούτε στο εκατομμύριο  πιθανότητα δεν έχει ), απλώνει γέφυρες και υποθήκες στον Δήμαρχο Μαρινάκη, κάτι που είναι πιο εφικτό ( κωλοτούμπας γαρ ) και προβλέψιμο  όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο άτομο.
Σ' ένα τέτοιο περιβάλλον όπου οι ίντριγκες, οι προσωπικές στρατηγικές, οι αγωνίες για ανέλιξη και η πολιτική επιβίωση ανάγονται σε μείζον, είναι αδύνατο να παραχθεί έργο προς όφελος των Δημοτών. Πόσο μάλλον κάτω από δυσβάστακτες οικονομικές συνθήκες. Μ' ένα Δήμο που κατατάσσεται στην κατηγορία των υπερχρεωμένων  , με Δήμαρχο νεοφιλελεύθερης ιδεολογικής συγκρότησης, όπου εντός των προσεχών ολίγων μηνών θα κληθούμε ως Δημότες να πληρώσουμε της άφρονες πολιτικές των προηγούμενων διοικήσεων.Θα κληθούμε, πέρα απ' τα μνημόνια ένα και δύο, του δημόσιου χρέους της χώρας, να πληρώσουμε και για το Δημοτικό χρέος.Και θα ακούσουμε και από τοπικά χείλη αφρόνων που διοίκησαν, το γνωστό ''μαζί τα φάγαμε''.Είναι τα ίδια χείλη που σήμερα αναλώνονται σε κορώνες και τακτικισμούς στα Δημοτικά συμβούλια. Πολύ σύντομα θα έχουμε και εδώ πλατείες, οσονούπω  οι διατελέσαντες τοπικοί άρχοντες θα νιώσουν στο πετσί τους την λαϊκή αγανάκτηση.Απλά είναι τόσο φελλοί που επιπλέοντας δεν αντιλαμβάνονται ότι το καζάνι είναι πάνω σε χρόνια αποθηκευμένη καύσιμη ύλη εύφλεκτης οργής και περί άλλων τυρβάζουν.Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου