Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011


«Γκαουλάιτερ» της Ε.Ε

«Γκαουλάιτερ» της Ε.Ε
Του Γιώργου Δελαστίκ
Ομολογούμε ότι ούτε στους χειρότερους πολιτικούς εφιάλτες μας είχαμε φανταστεί ποτέ πως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα οδηγούσε την Ελλάδα σε τέτοιο σημείο έσχατης εθνικής εξαθλίωσης, ώστε ο πρωθυπουργός του… Λουξεμβούργου -ναι, του Λουξεμβούργου!-Ζαν Κλοντ Πουνκέρ να ανακοινώνει στους υποτελείς Έλληνες μέσω του γερμανικού περιοδικού Focus ότι «η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά»!
Πέραν των αβυσσαλέων πολιτικών διαφορών που χωρίζουν την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον γίνει και εθνικά κατάπτυστη. Συμπεριφέρεται ως κυβέρνηση συνεργατών των ξένων δυνάμεων κατοχής της πατρίδας μας, τη διοίκηση της οποίας παρέδωσε ανά υπουργείο σε «γκαουλάιτερ» της ΕΕ, κατ’ αναλογία προς τους ναζί Γερμανούς διοικητές των κατακτημένων χωρών της Ευρώπης επί Χίτλερ, όταν τα ευρωπαϊκά κράτη μετατρέπονταν σε επαρχίες του Γ’ Ράιχ.
Στην Ελλάδα, την οποία ο Γ. Παπανδρέου παρέδωσε σιδηροδέσμια στο Δ’ Ράιχ, οι «γκαουλάιτερ» ονομάζονται κατ’ ευφημισμόν «εμπειρογνώμονες» και, αντί για τη στολή των ναζί, φορούν τη στολή της ΕΕ…
«Δίαιτα με ξερό ψωμί»
Η δουλοφροσύνη του πρωθυπουργού δεν εξασφαλίζει, φυσικά, και την εύνοια των κατακτητών.
Ο νούμερο δύο στην ιεραρχία του Ράιχ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πληροφόρησε άπασα την Ευρώπη, μέσω του επίσης γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, ότι η Γερμανία έχει ήδη προετοιμαστεί για την «απίθανη» δήθεν περίπτωση της χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Χρεοκόπησαν ήδη μία φορά τη χώρα μας οι Γερμανοί και καταδίκασαν το λαό μας στην πείνα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής, και φαίνονται διατεθειμένοι να το επαναλάβουν και με τη νέα κατοχή, όπως όλα δείχνουν και οι ίδιοι μας ανακοινώνουν. Η στάση του Βερολίνου έχει, πάντως, εδραιώσει σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και σε εκείνους που μας συμπαθούν, την αντίληψη ότι την Ελλάδα την περιμένει περίοδος φτώχειας, μιζέριας και πολιτικο-οικονομικής εξαθλίωσης.
«Προς νέα δίαιτα με ξερό ψωμί οι Έλληνες» ήταν, π.χ., ο χαρακτηριστικός τίτλος σχετικής ανάλυσης της γαλλικής εφημερίδας Liberation.
Κράτος και παρακράτος
Η σταδιακή μετάλλαξη της κυβέρνησης Παπανδρέου σε «κατοχική» κυβέρνηση συνεργατών των ξένων οικονομικών δυναστών της πατρίδας μας αλλάζει και τον τρόπο δράσης της κυβέρνησης αυτής. Αυτό έχει γίνει σαφέστατο το τελευταίο διάστημα και ιδίως την περασμένη εβδομάδα, όταν η κυβέρνηση, μέσω της αστυνομίας, μετέτρεψε σε θάλαμο χημικών αερίων την Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω χώρους, επιδιώκοντας να απομακρύνει οριστικά τους εκατοντάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένους» που περνούν από εκεί.
Όπως και κατά τη διάρκεια του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς, στη περίοδο της Αμερικανοκρατίας, ο κρατικός μηχανισμός της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και το ακροδεξιό παρακράτος των ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών ήταν αναπόσπαστα συνδεδεμένα μέχρι τη δραματική κορύφωση της δολοφονίας του αριστερού βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, έτσι και σήμερα αναδύεαι η αποκρουστική σύμφυση του κράτους και του παρακράτους του ΠΑΣΟΚ.
Η δράση ορδών προβοκατόρων συνεργατών των υπηρεσιών ασφαλείας και η εγκληματική δράση των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής οι οποίες την περασμένη έβδομαδα ξυλοκοπούσαν ακόμη και ανθρώπους που… έτρωγαν στο Μοναστηράκι (!) για να φοβίσουν και να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό, χαρακτηρίζουν ανέκαθεν τη δράση κυβερνήσεων που στερούνται λαϊκής πλειοψηφίας και πρέπει φέρουν δια της βίας σε πέρας την αποστολή που έχουν αναλάβει υλοποιόντας την αντίστοιχη πολιτική.
Η προσφυγή της κυβέρνησης Παπανδρέου στην ενεργοποίηση του παρακράτους του ΠΑΣΟΚ δεν υποδηλώνει, πάντως, μόνο την αδυναμία της να εφαρμόσει την πολιτική που έχει συμφωνήσει με τους Γερμανούς επικυρίαρχους με δημοκρατικές ή δημοκρατικοφανείς διαδικασίες.
Υπογραμμίζει, πάνω απ’ όλα, την αποφασιστικότητα της να παραμείνει στην εξουσία με όλα τα μέσα, μη διστάζοντας ακόμη καί να αιματοκυλίσει τη χώρα, αν το κρίνει σκόπιμο.
Δούλοι μέχρι και του… Ισραήλ!
Η δουλοφροσύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του δεν έχει πλέον όρια. Το Μέγαρο Μαξίμου σπεύδει οικειοθελώς να εκπληρώσει τις απαιτήσεις οποιασδήποτε χώρας ζητήσει κάτι από την Αθήνα!
Έφτασε έτσι στο σημείο ο Γ. Παπανδρέου να απαγορεύσει τον απόπλου από ελληνικά λιμάνια οποιουδήποτε πλοίου μεταφέρει… ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας!
Γνωρίζοντας τους ιστορικούς δεσμούς του ΠΑΣΟΚ, από την εποχή του ΠΑΚ ακόμη, με τους Παλαιστίνιους, είναι πραγματικά εξωφρενικό και τραγικό μαζί να βλέπει η υφήλιος το γιο του Ανδρέα Παπανδρέου να στρέφεται εναντίον της παλαιστινιακής αντίστασης, υπακούοντας στις εντολές του Ισραήλ!
Τι να πει κανείς γι’ αυτό τον πλήρη πολιτικό εκφυλισμό του πρωθυπουργού…
Με απύθμενο πολιτικό θράσος, η κυβέρνηση Παπανδρέου θέλησε να βγάλει και… λεφτά (!) από αυτή τη στάση της: Προσφέρθηκε να μεταφέρει η ίδια μέσω της «νόμιμης οδού» την ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει να κατακλέψουντην ανθρωπιστική βοήθεια τα κυβερνητικά λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και ό,τι μείνει να το δώσουν για να το ξεκοκαλίσουν οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι απατεώνες δοσίλογοι της κυβέρνησης Κουίσλινγκ του Μαχμοΰντ Αμπάς! Όμοιος ομοίω αεί πελάζει…
Δεν πέφτουν εύκολα
Διακινούνται και πάλι διαρκώς σενάρια ότι δήθεν ο Γ. Παπανδρέου «δεν αντέχει αυτή την πίεση», ότι «η κυβέρνηση θα καταρρεύσει σε δυο τρεις μήνες», ότι ο πρωθυπουργός «σχεδιάζει δραπέτευση μέσω εκλογών», ότι «το Σεπτέμβριο θα έχουμε εκλογές» και πολλά άλλα παρόμοια.
Δεν συμμεριζόμαστε αυτές τις απόψεις. Πιστεύουμε ότι αντανακλούν πολύ περισσότερο ευσεβείς πόθους εύκολης και άκοπης απαλλαγής από την πιο αντιλαϊκή και ίσως πιο μισητή κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, παρά αντικειμενική ανάλυση της πραγματικότητας.
Η γνώμη μας είναι ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση ο Γ. Παπανδρέου δεν θα φύγει μόνος του από την εξουσία. Μόνο αν διαπιστώσει ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία ανατροπής και απομάκρυνσης του από την πρωθυπουργία ενδέχεται να εμφανιστεί ότι παίρνει αυτός την «πρωτοβουλία» να φύγει. Το έχει δει από τα μέσα αυτό το έργο, γιατί και αυτός ακριβώς έτσι τοποθετήθηκε από «εξωθεσμικούς» παράγοντες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αντικαθιστώντας τον Κώστα Σημίτη, και μόνο έκ των υστέρων κλήθηκαν τυπικά τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος να επικυρώσουν την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση.
Ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του δεν έχουν, φυσικά, καμιά λαϊκή υποστήριξη πλέον. Δεν πρόκειται, όμως να πέσουν εύκολα, γιατί έχουν πολύ ισχυρά στηρίγματα – τους ξένους επικυρίαρχους της ΕΕ και των Η Π Α, στους οποίους θα ξεπουλήσουν τη χώρα, όπως και τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου, που επίσης προσδοκά μερίδιο από τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
Δεν βρίσκουν άλλον
Οι Ευρωπαίοι είναι αδύνατον να βρουν άλλη ελληνική κυβέρνηση εκτός από αυτή του Παπανδρέου, που θα είναι πρόθυμη να ξεπουλήσει αστραπιαία όλη τη δημόσια περιουσία σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, χωρίς να ντρέπεται για τις δίκες επί εσχάτη οικονομική προδοσία που ίσως ακολουθήσουν εναντίον των υπουργών της – όσων δεν προλάβουν να δραπετεύσουν στο εξωτερικό.
Δεν υπάρχει άλλος Έλληνας που να μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση του πρωθυπουργού και να δέχεται να φέρει τους «γκαουλάιτερ» των Γερμανών για να διοικούν τα ελληνικά υπουργεία και να πουλάνε την ελληνική γη σε επιχειρηματίες από τη Γερμανία και τη Γαλλία ή σε ανδρείκελα τους, όπως και σε Αμερικανούς, Ισραηλινούς ή και.. Τούρκους!
Με νύχια και με δόντια θα κρατήσουν στην εξουσία τον Γ. Παπανδρέου οι ξένοι δυνάστες της πατρίδας μας. Ουδέποτε στην Ιστορία, άλλωστε, έφυγε μια κατοχική κυβέρνηση επειδή… βαρέθηκαν οι κατακτητές! Όποιος έχει τέτοιες αυταπάτες είναι βαθιά νυχτωμένος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου