Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ



''Και συμβαίνουν στο Δήμο μας αυτά γιατί απουσιάζει απ'τα Δημοτικά έδρανα η Αριστερά '', έγραφα σ'ένα προηγούμενο άρθρο μου ( το πρώτο που αναρτήθηκε σ' αυτήν εδώ την ιστοσελίδα ).'Ενα άρθρο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων απο το περιβάλλον του Δημάρχου.Ακόμα περιμένω εκείνη τη μήνυση που διατυμπάνιζε δεξιά - αριστερά. Δεν θα την περιμένω για πολύ,θα αναγκαστώ να προσφύγω αυτοβούλως στον εισαγγελέα οσονούπω, κ' έχουμε πολλά να πούμε.'Ας περάσει το άγιον Πάσχα όμως.
'Ας ασχοληθώ με την Αριστερά ( εννοώ την Δημοτική Αριστερά ) μια και κατά παράδοσιν δεν πολυασχολείται με τοιούτου είδους εορτές και πανηγύρεις
Απουσιάζει λοιπόν, απ' τα Δημοτικά έδρανα η Αριστερά του πολιτικού ήθους,των απαράβατων αρχών,της ευθύτητας της καθαρότητας και της εντιμότητας.
Αναφέρομαι για μια Αριστερά των επεξεργασμένων και βιώσιμων προτάσεων στα προβλήματα,την Αριστερά της συνάντησης και του αγώνα για την επίλυσή τους.Με αιχμή αυτά του οξύτατου κυκλοφοριακού προβλήματος,της απομάκρυνσης της Σχολής Πυροβολικού,τον αγώνα να μην περάσουν τα σχέδια για παραπέρα εκποίηση της Δημ.περιουσίας,ενάντια στής ορέξεις Δημάρχου και μεγαλοεργολάβων για γιγάντωση του λιμανιού.Για την προστασία του περιβάλλοντος,ενάντια στης επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ,για την διάσωση του γειτονικού μας υδροβιότοπου στο Βουρκάρι,για την άμεση κατασκευή αποχέτευσης και στην πόλη μας.Αυτή την δρώσα Αριστερά έχει ανάγκη ο τόπος μας.Την Αριστερά της ελπίδας,της παιδείας ,του πολιτισμού και της οικολογίας.
Αλλά ''ο μπαμπάς λείπει ταξίδι για δουλειές''που έλεγε και μια παλιά ταινία του Κουστουρίτσα.
Η Αριστερά του τόπου μας λείπει για δουλειές,η κάνει δουλειές με το Δήμο,παλεύοντας να βολευτεί με καμιά θεσούλα με καλό μισθό,κανα έργο,καμιά προμήθεια.Αυτή ( κ όσοι τέτοιοι ) δεν ειναι Αριστερά.Αυτοί είναι Αριστερά της επαγγελματικής αποκατάστασης.
Είναι Αριστερά του συμβιβασμού,της ήττας κατα κράτος,του βολέματος,της τακτοποίησης. Των πονηρών της παρέας.
Και επιτρέψτε μου μέσα σ' αυτούς τους Αριστερούς να εντάξω κ'ένα μεγάλο μέρος οπαδών του ΠΑΣΟΚ μέ Αριστερή συνείδηση που υπάρχει στην Ν. Πέραμο,αλλά παρέδωσε τα ινία στους ''ξύπνιους, στους καπάτσους και τους τσάτσους ''.
Υπάρχει όμως και η άλλη Αριστερά.Αυτοί που κατέχουν την σφραγίδα της ''ιδεολογικής καθαρότητας''.Αυτοί που ερήμην της τοπικής κοινωνίας,φίρδιν μίγδην τρεις μήνες πρίν της εκάστοτε Δημ.εκλογές συγκροτούνται σε συνδυασμό καταγγέλλουν τους πάντες σαν άχρηστους και σαν συμβιβασμένους και αφου καταμετρήσουν την γλίσχρα συγκομιδή,εξαφανίζονται απο προσώπου γης,μέχρι να επανέλθουν την επόμενη τετραετία,με την ίδια τακτική με τά ίδια πρόσωπα ,χωρίς μνήμη και χωρίς διδάγματα.
Ε, λοιπόν σ'αυτή την σύμπασα Αριστερά αυτού του τόπου δεν θέλω να συγκαταλέγωμαι.Χρόνια τώρα στέγνωσα την ψυχή μου προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να διαφυλάξω την προσωπική μου συγκρότηση,πάνω σ' ένα ερημικό τοπίο.Θέλω να επιστρέψω στον τόπο μου.Παρά τα χρόνια μου αντάρτης, της ουτοπικής Αριστεράς.Στην Αριστερά εκείνη που αν κάποιος τολμήσει να της δώσει ένα χαστούκι,δεν γυρίζει και το άλλο μάγουλο (όπως
κάποιοι μου ζητούν),αλλά τρώει κλοτσιά στό καλάμι.
Αυτή είναι η στάση ζωής μου σύντροφοι,και θα την κρατήσω με οποιοδήποτε κόστος.
Δεν προσδοκώ τίποτα,δεν ελπίζω σε τίποτα,είμαι ελεύθερος. >Β.ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου