Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Επισήμου παρόντος... πάσα αρχή παυσάτω.



Καλησπέρα φίλοι,

>Δύσκολοι καιροί για αναρτήσεις αυτoί!

Ελπίζω η Ανάσταση , εκτός από χοληστερίνη να μας έφερε και πραγματική ανάσταση συναισθημάτων και αντιλήψεων. Θα ακούσατε πολλές ευχές αυτές τις μέρες, εγώ σας εύχομαι όλα αυτά που ακούσατε να γίνουν πραγματικότητα.
Και αν δεν φτάνουν οι ευχές για να κάνετε αυτά που ονειρεύεστε, υπάρχουν και οι …πολιτικοί μας! Οι Άρχοντες της πόλης μας, αυτούς που διαλέξαμε για να πάνε τον τόπο μας μπροστά. Υποτίθεται…!
Τους οποίους αν δεν μπορείτε να τους βρείτε στα γραφεία τους (αλλά και γενικότερα όλο τον χρόνο) τέτοιες μέρες συχνάζουν στις εκκλησίες και σε κάθε είδους θρησκευτική συνάθροιση θέλοντας να δείξουν τον Χριστιανικό τους χαρακτήρα! Ξαφνικά! Μια θρησκεία (τον Χριστιανισμό) που κάπως αλλιώς την έχουν καταλάβει.
Έτυχε αυτή την μεγάλη εβδομάδα να βρίσκομαι καθημερινώς στην εκκλησία του χωριού μας και παρατήρησα εντυπωσιακά πράγματα!
Εγώ από μικρό παιδί είχα μάθει από τον παππού μου, που με πήγαινε στην Εκκλησία καθότι ήταν μέλος στην επιτροπή αυτής, ότι μέσα στο χώρο της Εκκλησίας ‘χωρίζεται’ ο κόσμος σε άντρες κα ι γυναίκες (δεξιά και αριστερά) για λόγους που όλοι γνωρίζουμε (βλ. πειρασμός, και τέτοια ). Φέτος έμαθα και ομολογώ ότι δεν το καταλαβαίνω, ότι στις εκκλησίες (στην δικιά μας εδώ τουλάχιστον, μην γίνομαι και ισοπεδωτικός!) οι πιστοί χωρίζονται σε άντρες, γυναίκες και επίσημους! (πόσο δεν μπορώ αυτήν την λέξη!!). Οι οποίοι ‘επίσημοι’ αυτοί τυγχάνουν ειδικής συμπεριφοράς και μεταχείρισης από τους ίδιους τους ανθρώπους της εκκλησίας! Πού το είδατε αυτό ρε παιδιά;! Στην κατηγορία αυτοί των ‘επισήμων’ ανήκουν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Νομάρχες, σύμβουλοι και λοιποί τέτοιοι!
Φέτος, την Μεγάλη Πέμπτη αν θυμάμαι καλά, μπροστά στα μάτια μου είδα το εξής:
Άνθρωπο της εκκλησίας να σηκώνει μια κυρία (γύρω στα 55) επειδή ακούσατε-ακούσατε είχε κάτσει στην καρέκλα κάποιου ‘επίσημου’ τέτοιου προσώπου! Η κυρία αυτή προφανώς και δεν γνώριζε, αλλά αν βλέπατε το ύφος και τον τρόπο που την σήκωσαν την δόλια….! Φυσικά αυτοί οι άνθρωποι, οι λεγόμενοι ‘επίσημοι’ ουδέ μία σχέση με τη ταπεινή συμπεριφορά (όπως διδάσκει η θρησκεία μας άλλωστε) δηλαδή να προσφέρουν την θέση τους σε κάποιον άλλον για λίγο, είτε από μόνοι τους να κόψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Με ύφος χιλίων καρδιναλίων έρχονται μία ώρα μετά την έναρξη της λειτουργίας και φυσικά προσκυνούν και είναι οι πρώτοι που φεύγουν! Απλά δηλαδή για να δώσουν το παρόν και να τους δει ο κόσμος.
Μια ερώτηση έχω να κάνω: Τόση δουλειά έχει πέσει στον Δήμο μας; Τόσο κουρασμένοι είναι αυτοί οι άνθρωποι πια που δεν μπορούν ούτε 10 λεπτά να κάτσουν όρθιοι; Αν είναι τόσο κουρασμένοι μήπως να τους ξεκουράσουμε;!!
Τέτοιου είδους συμπεριφορές και καταστάσεις αποξενώνουν τους ανθρώπους και κυρίως τους νέους από τον χώρο της εκκλησίας, που αναρωτιόμαστε όλοι πια τι φταίει! Κάποιοι έχουν καταλάβει λάθος μάλλον την έννοια της θρησκείας! Και ‘πιστεύουν’ με έναν δικό τους μοναδικό τρόπο!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

VeniAMHN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου