Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η Ωρα Της Γης ΄΄χτύπησε΄΄ και την πόλη μας!

Η Ωρα Της Γης 2009 *earth hour

Η Ωρα Της Γης ΄΄χτύπησε΄΄ και τη Νέα Πέραμο!
Το περασμένο Σάββατο (28 Μαρτίου) οι κάτοικοι της πόλης μας ύστερα από πρωτοβουλία του συλλόγου <Περαμίων & Κυζικηνών> σε συνεργασία με το 4ο Σύστημα Ναυτο/πων Νέας Περάμου και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο της πόλης μας, συγκεντρώθηκαν στο θεατράκι για να περάσουν μαζί την μία αυτή ώρα της ΅Ώρας Της Γης ΅!
Μία ώρα, που για όσους βρέθηκαν εκεί βέβαια, ελπίζω να πέρασε ευχάριστα! Χαρίζοντας στιγμές παιχνιδιού, ομαδικότητας, συνεργασίας, γέλιου και περνώντας μηνύματα περιβαλλοντικά και όχι που έβαλαν τον καθένα να σκεφτεί.
Η ελπίδα δεν φτάνει μόνο για να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων σήμερα. Χρειάζεται δράση! Από όλους μας! Όπως έλεγε και το σύνθημα της βραδιάς εκείνης ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, και να γλυτώσουμε τον πλανήτη μας!
Άλλωστε, δεν έχει σημασία από ποια χώρα είσαι αλλά από ποιον πλανήτη!
Ο πλανήτης αυτός που ζούμε σήμερα δεν μας ανήκει, και αν μη τι άλλο θα πρέπει να τον παραδώσουμε τουλάχιστον όπως τον παραλάβαμε! Αν όχι και καλύτερο!
Εκεί που πετάω εγω σκουπίδια σήμερα αύριο θα παίζει η κόρη μου! Εκεί που ρίχνω τα απορρίματα μου σήμερα στη θάλασσα, εκεί αύριο θα ψαρεύει ο γιός μου!
Εκεί που εγώ ........ σήμερα, ίσως να μην υπάρχει αύριο!
Πρώτα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτο!
Σας παραθέτω το video από εκείνη την βραδιά για όσους δεν ήρθαν και για όσους θέλουν να το θυμηθούν.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
veniAMHN

Υ.Γ.:Όσοι από εσάς επιθυμείτε να έχετε στον υπολογιστή σας αυτό το video, παρακαλώ επικοινωνήστε με το blog στην παρακάτω διεύθυνση mpefkogaia@gmail.com