Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011


Καθορίστηκε νέο αγκυροβόλιο στην Πάχη! Ράπισμα απαξίωσης προς τον Δήμο Μεγαρέων και τη Δημοτική Αρχή!




Με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Ελευσίνας καθορίστηκε νέο αγκυροβόλιο στην περιοχή τηςΠάχης! Αυτό έγινε παρά το πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων που διαβεβαίωνε προ λίγων ημερών, ότι το θέμα αυτό έχει παγώσει και ότι θα συζητηθεί εκ νέου σε τρεις μήνες!
Ε, λοιπόν δεν πέρασαν ούτε τρεις ημέρες από την διαβεβαίωση αυτή και το αγκυροβόλιο αποφασίστηκε!
Η εξέλιξη αυτή είναι φυσικά πολλαπλώς αρνητική για την περιοχή, για τον Δήμο και για την ποιότητα της ζωής μας!

Οι λόγοι φυσικά προφανείς:

Η οριοθέτηση αγκυροβόλιου στην Πάχη σε συνδυασμό με τον επιχειρούμενο καθορισμό ζώνης ιχθυοκαλλιεργειών μεταβάλλει όλα τα δεδομένα στην περιοχή μετατρέποντάς την σταδιακά σε μια θαλάσσια βιομηχανική ζώνη!
Ακυρώνει την όποια προοπτική να δούμε την όμορφη αυτή γωνιά των Μεγάρων να γίνεται παραθαλάσσιο θέρετρο και κέντρο ήπιου τουρισμού.



Είναι όμως και για άλλους λόγους εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη:
Η Δημοτική Αρχή του τόπου διαβεβαίωσε τους πολίτες της Μεγαρίδας και παράλληλα μας καθησύχασε λέγοντάς μας ότι το θέμα έχει παγώσει για τουλάχιστον τρεις μήνες. Η απόφαση όμως αυτή του Λιμεναρχείου (για την οποία φανταζόμαστε φυσικά ότι δεν ρωτήθηκε κανείς στον Δήμο) αποτελεί μια έμπρακτη κίνηση απαξίωσης προς το λόγο και τον ρόλο τόσο της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών!
Πώς θα αντιδράσει αύριο ο κ.Δήμαρχος και γενικά η Δημοτική μας Αρχή;
Θα προασπισθούν τις δεσμεύσεις, τις ανακοινώσεις και το λόγο τους;
Θα υλοποιήσουν επιτέλους τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις για κινητοποιήσεις και παραστάσεις στο Υπουργείο;
Είναι πραγματικά λυπηρό, όλα αυτά να διαδραματίζονται και το Δημοτικό Συμβούλιο πουσυγκλήθηκε μόλις προχθές να ασχολείται με άλλα έντεκα θέματα απλής διαδικαστικήςδιεκπεραίωσης στοιχειωδών ζητημάτων της καθημερινότητας.
Είναι επίσης λυπηρό να μην βλέπουμε την μείζονα δημοτική αντιπολίτευση να αρθρώνει έναν άλλο ουσιαστικό λόγο ελέγχου και παρέμβασης στα τρομαχτικά αυτά προβλήματα και απειλές που ορθώνονται μπροστά μας.


Οι πολίτες, οι Σύλλογοι και οι φορείς του τόπου μας καλούνται για μια ακόμα φορά να κινηθούν για να προασπίσουμε τα αυτονόητα!
  • Να προασπίσουμε την Πάχη και τις παραλίες της Μεγαρίδας
  • Να προασπίσουμε την ποιότητα της ζωής μας
  • Να προασπίσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας!


Επιτέλους! Να αντηχήσει και στα Μέγαρα το σύνθημα των "αγανακτισμένων":


ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ!




Δείτε με πιά θέματα απασχολήθηκε το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, τη στιγμή που τρέχουν τόσο σημαντικά ζητήματα για τη ζωή μας! (εδώ)

Δείτε στην επόμενη ανάρτησή μας τις σχετικές ανακοινώσεις του Συλλόγου κατοίκων της Πάχης 'Nisea Natura' και το χάρτη με τα νέα στίγματα του αγκυροβολίου!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου