Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Από την εφημερίδα ''ΑΙΧΜΗ ''

.logo..ΤΑ "ΚΡΥΦΑ" ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ.....Όσον αφορά τον αντιδήμαρχο που θα έχει την ευθύνη της Νέας Περάμου, φαβορί όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα είναι ο Β. Κόττας. Έμπειρος στην διοίκηση με θητεία στην προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Περάμου, αλλά και ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, ο Βασίλης προβάλλει ως ένα από τα φαβορί για την θέση αυτή.......

Επί του συγκεκριμένου αποσπάσματος του άρθρου, ας μου επιτραπούν κάποιες παρατηρήσεις.Άλλο ο διακαής πόθος του φίλτατου σας πρώην Δημάρχου κου Φωτίου , του αποκαλούμενου και ''αναντικατάστατου'', ''καλού χαρτιού'','' κυρίαρχου του παιχνιδιού'', και λοιπά άλλα ακριβοπληρωμένα κοσμητικά, και άλλο η αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων .Εκτός και άν πρέπει να δεχθούμε ότι απαράβατος όρος για να διοικεί κάποιος αυτόν τον τόπο  πρέπει να εξακολουθήσει να γίνεται, ότι από ιδρύσεως της Ν. Περάμου. . Δηλ ο εκάστοτε πρόεδρος ,Δήμαρχος, η επικεφαλής Αντιδήμαρχος, απαγορεύεται να κατέχει επίπεδο  γνώσεων πέραν της μέσης το πολύ εκπαίδευσης .Χωρίς να έχω κάτι μεμπτόν με τον συγκεκριμένο που αναφέρεται στο άρθρο, όντος καλός και αγαπητός. Πλην όμως γιατί είναι αυτός μόνο έμπειρος στην διοίκηση με τετραετή παρουσία στα Δημοτικά έδρανα ( εκ των οποίων τα δύο ως πρόεδρος του Δ. Σ.), και όχι π.χ. η νομικός κα Ψαρουλάκη, με 12ετή παρουσία στα Δημοτικά έδρανα εκ των οποίων τα έξη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου; Όπως επίσης,γιατί δεν κρίνεται ικανή η κα Αδαμαντία (Ντιάνα ) Κοροβέση  με οκταετή συνεπή παρουσία στα Δημοτικά έδρανα και πολυσήμαντη ανιδιοτελή προσφορά στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ, με επιστημονική κατάρτιση (Φαρμακοποιός ), που χαίρει της καθολικής εκτιμήσεως από τους πολίτες αυτού του τόπου, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων;.Και σε τελευταία ανάλυση όταν μιλάμε για αγαπητούς και δημοφιλείς τι να πούμε για την πρώτη των πρώτων στο ψηφοδέλτιο Μαρινάκη, νέα επιστήμονα ,την αγαπητή μας Βανέσα Μαυροειδή.
Ως εκ τούτου κρίνω κατευθυνόμενη, μη αντικειμενική και εκ του πονηρού την εν λόγω αναφορά στο άρθρο του αγαπητού συναδέλφου, που σκοπό έχει να προκαταλάβει καταστάσεις όχι ευχάριστες για κάποιους.Αλλά ο τόπος μας έχει ανάγκη από βαθιές τομές και λύσεις ύστερα από την τετραετή λαίλαπα της διοίκησης Φωτίου.Χρειάζεται την μέγιστη διαφάνεια και όχι κουκούλωμα.Χρειάζεται γνώση,ανιδιοτέλεια, και διάθεση προσφοράς.Να σπάσουν τα στεγανά και η οικογενειοκρατία που ταλανίζουν και κρατούν σε ομηρία δεκαετίες τώρα την Ν. Πέραμο. Χρειάζεται η υπέρβαση και όχι η συνέχεια, η συστράτευση και όχι  αντιμαχόμενες φατρίες στην νομή της εξουσίας.Αναγνωρίζω ότι η τοποθέτηση Αντιδημάρχου στην καθημαγμένη Ν. Πέραμο αποτελεί γόρδιο δεσμό για τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μαρινάκη.Και οι γόρδιοι δεσμοί καθώς η ιστορία διδάσκει λύνονται με έναν μόνο τρόπο.Διά της σπάθης.Εδώ θα είμαστε να μετρήσουμε το βάθος της τομής.Χειρούργος είναι ο κος Μαρινάκης και ευελπιστούμε ότι δεν θα λαθέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου