Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011


Έχασε την μάχη με το θάνατο ο Γιώργος Αμπατζόγλου

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είναι πια μαζί μας…
Τη μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες με τον καρκίνο έχασε εχθές το απόγευμα ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πόλη και την αυτοδιοίκηση.
Ο Γιώργος Αμπατζόγλου γεννήθηκε το 1952 στην Ελευσίνα, στην οποία και διέμενε μόνιμα ως τον θάνατό του.
Ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.
Το 1974 αποφοίτησε από τη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.
Η διπλωματική του εργασία με θέμα τη ρύπανση της θάλασσας της Ελευσίνας βραβεύτηκε, ενώ η διδακτορική του διατριβή το 1988 με θέμα την εξέλιξη της ρύπανσης και των ρυπαντικών φορτίων στον Κόλπο της Ελευσίνας αρίστευσε.
Ήταν επιστημονικός συνεργάτης του ΕΜΠ σε θέματα περιβάλλοντος.
Είχε δημοσιεύσει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά αλλά και ανακοινώσει σε περιβαλλοντικά συνέδρια 10 εργασίες για τη ρύπανση της Ελευσίνας.
Από το 1976 μέχρι το 2003 απασχολήθηκε σε βιομηχανία ανακύκλωσης αλουμινίου και σε βιομηχανία Διαχείρισης και Αξιοποίησης αποβλήτων.
Είχε ενεργό συμμετοχή στις εκδηλώσεις του αντιδικτατορικού αγώνα και στην κατάληψη του Πολυτεχνείου.
Επί 30 χρόνια συμμετείχε ενεργά και πολύπλευρα στην κοινωνική ζωή της Ελευσίνας έχοντας συμμετοχή σε εργατικούς αγώνες, σε αγώνες για το Νοσοκομείο, τη βιομηχανική ρύπανση και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Από το 1978 μέχρι το 2003 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος. Δημιούργησε το πρώτο στη χώρα μας δημοτικό σταθμό ελέγχου της ρύπανσης (ΣΕΛΕΡ) στο Θριάσιο Πεδίο.
Είχε καταθέσει προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ελληνικά Δικαστήρια για θέματα ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ελευσίνας και προκάλεσε την επίσκεψη ομάδας Ευρωβουλευτών τον Οκτώβριο 1995.
Οι προσφυγές υποχρέωσαν την Κυβέρνηση να χαρακτηρίσει τον Κόλπο της Ελευσίνας ευαίσθητη περιοχή και να υλοποιήσει την κατασκευή της αποχέτευσης των ακαθάρτων και του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής.
Στις εκλογές του 2000 εκλέγεται βουλευτής στο Νομό Αττικής.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέγεται Δήμαρχος Ελευσίνας.
Το 2003 παραιτείται από βουλευτής και αναλαμβάνει καθήκοντα Δημάρχου.
Ως Δήμαρχος άλλαξε τη φυσιογνωμία της Ελευσίνας και από πόλη πρότυπο της ρύπανσης την μετατρέπει σε πόλη πρότυπο της βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξης.
Με πρωτοβουλία του υλοποιείται το έργο της αποχέτευσης λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο έργο υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας.
Προώθησε την ανακύκλωση και την αξιοποίηση των αστικών αποβλήτων, ώστε η Ελευσίνα να απαλλαγεί από τον ΧΥΤΑ.
Εφήρμοσε πιλοτικά προγράμματα λιπασματοποίησης και του συστήματος Πληρώνω Όσο Πετάω.
Είχε κληθεί να ανακοινώσει και να παρουσιάσει τις προσπάθειες της Ελευσίνας σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου