Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

. Η Τουρκία χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια…

turkish village_arbikik
Το τουρκικό χωριό Akbiyik στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας έχει αρχίσει να παράγει τη δική της ηλεκτρική ενέργεια μετά τη διακοπή του ρεύματος στο χωριό λόγω μη εξόφλησης λογαριασμού  στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού ‘’TEDAS’’. Τα χρέη ύψους 33.000 τουρκικών λιρών απέναντι στην τουρκική… ΔΕΗ 1,5 χρόνια πριν ανάγκασαν τους κατοίκους του χωριού να προβούν σε αυτή την κίνηση.
Οι χωρικοί λοιπόν στράφηκαν προς εναλλακτικές πηγές ενέργειας και πιο συγκεκριμένα έναν ανεμόμυλο αξίας 160.000 λιρών, που παράγει περίπου 50 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας και είναι σε θέση να αντλεί νερό στα σπίτια.
Όπως είπε και ο αρχηγός του χωριού Μουσταφά Σισέκ, «έχουμε ήδη πληρώσει το χρέος μας στην ‘’TEDAŞ’’ και τώρα χωρίς να χρειαζόμαστε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, παράγουμε τη δική μας ηλεκτρική ενέργεια ελεύθερα».

Σημ. δική μου. Προφανώς εκεί δεν θα έχουν τίποτα γκρουπούσκουλα της οικολογίας που να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματα των άτυχων πεταλούδων που ενδεχομένως απο απροσεξία τους να προσκρούουν στην φτερωτή των ανεμογεννητριών !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου