Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ


Τα παιδιά μας δίνουν καθημερινά έναν εξοντωτικό αγώνα στο σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο, με την ελπίδα να περάσουν σε κάποια σχολή κι από κει στην ανεργία ή σε κάποια δουλειά τον 300 €.
Κι ενώ μετράμε τις τελευταίες μας δεκάρες για να δούμε πώς θα πληρώσουμε τα φροντιστήρια, τη θέρμανση και τους λογαριασμούς, τα σχολεία έμειναν χωρίς βιβλία(!), οι σχολικές επιτροπές με λιγότερα χρήματα, οι σωστές υποδομές «είδος πολυτελείας».
Τα παιδιά μας βιώνουν αυτή την κατάσταση στο σπίτι, βλέπουν τους γονείς τους να μην μπορούν πλέον να αντέξουν αυτά τα βάρη. Όλοι μας λέμε πως μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνη διέξοδος είναι η μαζική και οργανωμένη πάλη για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας. Σήμερα τα παιδιά μας αποφασίζουν να δώσουν το δικό τους αγώνα. Να διαμαρτυρηθούν για όλα αυτά που στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο και την προοπτική τους.
Επέλεξαν την κατάληψη σα μορφή πάλης. Πολλοί από μας μπορεί να θεωρούμε πως δεν είναι η σωστή μορφή, πως χάνονται μαθήματα, άλλοι λένε πως είναι καθοδηγούμενη, πως δεν έχουν αιτήματα και θέλουν μόνο να χάσουν μαθήματα κλπ. Βλέπουμε ακόμα σε πολλά σχολεία να γίνονται βιαιοπραγίες σε βάρος παιδιών από «αγανακτισμένους» γονείς ή και καθηγητές! Επιστρατεύτηκε κι ο εισαγγελέας, για να τρομοκρατήσει τα παιδιά λέγοντάς ουσιαστικά πως θα βάλει φυλακή κι αυτά και τους γονείς τους.
Είναι υποκρισία να λέει το Υπουργείο πως ανησυχεί για τις χαμένες ώρες, όταν ήδη έχουν χαθεί χιλιάδες λόγω έλλειψης βιβλίων και εκπαιδευτικών. Τα παιδιά μας καθοδηγούνται από τις ανάγκες τους! Ίσως κάποια να μην έχουν ξεκαθαρίσει πώς θα εκφράσουν τα αιτήματά τους, μη λέμε όμως πως δεν έχουν! Είναι λυμένα τα προβλήματά τους; Το μέλλον τους; Η κατάληψη ανησυχεί το Υπουργείο και τον εισαγγελέα, γιατί δε θέλουν η αντίδραση, η αγανάκτηση να μετατραπεί σε συντονισμένο αγώνα. Δε θέλουν να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά. Προτιμούν νέους αμέτοχους και «ναρκωμένους», πρόβατα για σφάξιμο! Ο καθένας λοιπόν να αναλάβει τις ευθύνες του αυτές τις δύσκολες μέρες και τις ακόμα πιο δύσκολες που θα έρθουν. Μπράβο λοιπόν στα παιδιά μας που αγωνίζονται!
Στηρίζουμε με κάθε μέσο και τρόπο που θα μας ζητηθεί την κατάληψή τους και δηλώνουμε στον καθένα που θα σταθεί εμπόδιο στον αγώνα τους και στη μελλοντική τους ζωή: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
 mpapas69@yahoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου