Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΗΔΗ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...



«Φωτιά» στην τσέπη των καταναλωτών βάζει η αύξηση της τιμής των διοδίων και οι νέοι σταθμοί που ξεφυτρώνουν στις εθνικές οδούς. Για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές οι διαρκείς αυξήσεις των διοδίων έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα ανατιμήσεων που ανεβάζει συνολικά το κόστος, προκαλώντας σοβαρό κλονισμό στον κλάδο τους.
Με άρνηση πληρωμής των διοδίων από τις 7 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες φορτηγών της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ελλάδος και της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με αποφάσεις του τοπικού συλλόγου και της Ομοσπονδίας, θα δείξουν ότι «δεν αντέχουν άλλες ληστρικές επιδρομές».
Η διέλευσή τους χωρίς την καταβολή του αντιτίμου για τα διόδια, θα ξεκινήσει την επομένη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στα διόδια Μοσχοχωρίου. Η κινητοποίηση που γίνεται σε συνεργασία της Επιτροπής κατοίκων, εργαζομένων και πολιτών ενάντια στα διόδια με το σύλλογο αυτοκινητιστών, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας και θα λήξει στη 1 το μεσημέρι.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου αυτοκινητιστών φορτηγών Μαγνησίας Ζήσης Ντελόπουλος και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Γιάννης Χατζηγιάννης ανέπτυξαν τους λόγους των επερχόμενων κινητοποιήσεων, αλλά και της διαρκούς από την ερχόμενη εβδομάδα στάσης των ιδιοκτητών φορτηγών απέναντι στα διόδια, υπό το σύνθημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι επαγγελματίες του κλάδου των φορτηγών δεν αντέχουν άλλο, έλεγε ο κ. Ντελόπουλος.
Το κόστος των καυσίμων έχει αυξηθεί κατά 56% από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ πρόσθετο χτύπημα στους αυτοκινητιστές έδωσε η αύξηση στις ασφάλειες κατά 25%, ενώ επίκειται και νέα. Την ίδια ώρα η τιμή των διοδίων έχει αυξηθεί κατά 127%, ενώ νέες μπάρες προσθέτουν οι εταιρίες στις εθνικές οδούς.
«Οι δρόμοι μάς ανήκουν, αφού έχουν πληρωθεί πολλές φορές από την άμεση ή την έμμεση φορολόγηση. Είναι αδιανόητο να υπάρχει ανταποδοτικότητα σε δημόσια αγαθά, όπως οι ελληνικοί δρόμοι», πρόσθεσε εκ μέρους της Επιτροπής, που πρωτοστατεί μαζί με άλλες ανά την Ελλάδα στον αγώνα κατά των διοδίων, ο κ. Χατζηγιάννης.

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες της προηγούμενης περιόδου για ποινικοποίηση του αγώνα κατά των διοδίων και τα δημοσιεύματα περί παράβασης φορολογικού αδικήματος όσον αφορά στη μη καταβολή διοδίων, ο κ. Χατζηγιάννης υπενθύμισε ότι απέτυχαν.
Ωστόσο μαζί με τη διάψευση των δημοσιευμάτων που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, οι δηλώσεις του επιφύλασσαν μια δυσάρεστη έκπληξη: ότι η κυβέρνηση δεν θα επαναδιαπραγματευτεί καμία σύμβαση με τις παραχωρησιούχους εταιρίες.
«Η είσπραξη των διοδίων είναι και παράνομη και ανήθικη. Τα διόδια πρέπει να επανέλθουν στον κρατικό έλεγχο», πρόσθεσε και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας να συμμετέχουν στην συγκέντρωση στα διόδια Μοσχοχωρίου την Κυριακή 6 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου