Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010


ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!
Με ένα νομοσχέδιο-τερατούργημα που ισοπεδώνει τα δικαίωματα μας της στην ασφάλιση,την εργασια και την περίθαλψη, κλιμακωνει την αντεργατική της επίθεση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μόνο φρίκη μπορεί να προκαλέσει το εφιαλτικό τοπίο που θέλουν να επιβάλουν ΕΕ και ΔΝΤ στο λαό και τους εργαζόμενους της χώρας μέσα από το νομοσχέδιο αυτό. Και μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η άνεση, η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά κάτω από τα χειροκροτήματα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Έχουν το θράσος να «επιχειρηματολογούν» γιατί ένας ολόκληρος λαός «οφείλει» να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα προκειμένου να εξασφαλίσει μερικά ψίχουλα για τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Έχουν το θράσος να αναπαράγουν τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα για τα «άδεια ταμεία» και την κακοδιαχείριση», για τη «γήρανση του πληθυσμού», για την «αύξηση του προσδόκιμου ηλικίας». Μόνο που τώρα μας τα σερβίρουν με φόντο την κρίση τους. Την οποία καλούμαστε να πληρώσουμε και με τη θυσία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
Δεν τους αρκεί η εκμετάλευση που υφίσταται ο εργαζόμενος λαός σε όλη τη διάρκεια της εργασιακής ζωής του,η επιπλέον αφαίμαξη μέσω των ασφαλιστικών εισφορών που παρακρατούνται από κάθε εργαζόμενο, η κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία αποτέλεσαν δεξαμενή «ζεστού χρήματος» για το κεφάλαιο,οι απανωτοί αντιασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά) που έχουν εκτινάξει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και έχουν συρρικνώσει τις συντάξεις...

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!
Να ξεριζώσουν από τη συνείδηση των εργαζομένων ότι η εργασια και η ασφάλιση είναι ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας, που προκύπτει από τη συνολική συνεισφορά μας στην κοινωνία.
Να μας κάνουν να αποσυρθούμε από τη διεκδίκηση δουλειας σύνταξης και ασφάλισης. Γιατί τα 35 ή 37 ή 40 χρόνια εργασίας, σε καθεστώς άρσης της μονιμότητας ,εκτίναξης της ανεργίας, επέκτασης της μερικής απασχόλησης και των άλλων μορφών «ελαστικής» εργασίας που ταυτόχρονα προωθούν είναι απλώς ανέφικτα.
Συνάδελφοι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην ίδια ρότα της ΕΕ και του ΔΝΤ, έχει κηρύξει τον πόλεμο στο σύνολο των δικαιωμάτων μας.Την ίδια ώρα προωθείται νομοσχέδιο «ολοήμερης» ιδιωτικοποίησης εμπορευματοποίησης της υγείας , καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και το κατώτατο μεροκαματο . πετσοκόβονται οι αποζημιώσεις για τις απολύσεις Και το αντιασφαλιστικό τερατούργημα αποτελεί μία κορυφαία μάχη αυτού του πολέμου.
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!
Το παλλαϊκό-πανεργατικό ποτάμι που πλημμύρισε τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας στις 5 Μάη, αυτή η μυριόστομη κραυγή οργής που συντάραξε τα «πανίσχυρα» επιτελεία, απέδειξε ποιος έχει πραγματικά τη δύναμη.
Μας έδειξε ότι το όπλο του μαζικού, αποφασιστικού, ταξικού αγώνα είναι το μόνο ικανό να ανατρέψει τα αντεργατικά τους σχέδια. Ήταν το όπλο με το οποίο κατοχυρώθηκε το δικαίωμα στην εργασια και την ασφάλιση. Είναι το όπλο με το οποίο θα την υπερασπιστούμε σήμερα!
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ! -ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ!-
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ!
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! –
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΤΡΙΤΗ 29/6/2010 11μμ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου