Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Κ'ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΝΕΚΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙ
Τον τελευταίο καιρό έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που κατά το παρελθόν είχαν ενεργό ανάμειξη στα Δημοτικά μας πράγματα,κυρίως με ανθρώπους που δεν εξαργύρωσαν την διάθεση τους για προσφορά,για ίδιον όφελος, με ρουσφέτια και θέσεις.Άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αναφορές και αφετηρίες,αλλά και με έκδηλο τον προβληματισμό τους για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας την τελευταία διετία.Ζυζητώ μαζί τους και ακούω τη φωναχτή αγωνία τους,την απόλυτη δυσαρέσκιά τους για την απραξία και τα εκφυλιστικά φαινόμενα που παρουσιάζονται,απ την πλευρά των διοικούντων τον Δήμο.Κάνουν την αυτοκριτική τους για της επιλογές των,και φέρονται διατεθειμένοι να στηρίξουν μια νέα προσπάθεια για την ανατροπή του διεφθαρμένου στάτους πού επεβλήθη από εξωθεσμικούς παράγοντες ( εργολάβους και προμηθευτές ).
Η δυσαρέσκειά τους που διαφάνηκε αμέσως μετά της περασμένες Δημοτικές εκλογές,όταν είδαν την νέα σύνθεση του Δημ. Συμβουλίου,φούντωσε με της επιλογές του Δημάρχου τοποθετώντας σε θέσεις κλειδιά, άτομα ξένα με κάθε έννοια αξιοκρατίας,γνώσης, προοδευτικότητας, ( κάθε άλλο μάλιστα ) και διάθεσης για προσφορά.
Στοίχειωσε με την παντελεί απουσία έργου,την αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού,τον τυφλό ατομικισμό και την επιβραβεύομενη απ την πλευρά του Δημάρχου χαμέρπεια, με την εξαγορά συνειδήσεων και αποφάσεων.
Είναι βέβαιο ότι όλες αυτές οι φωνές οι προς το παρόν σκόρπιες , αδύναμες και ασύντακτες,σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα συγχρονίσουν τον βηματισμό τους,θα βρουν την δύναμη και της διόδους,να γίνουν η πρωτοπορία για την ανατροπή αυτού του ασυνάρτητου ασκεριού των μεγαλομανών τίποτα, των λαμόγιων,των παραιτημένων και ηττημένων στη συνείδηση του ΝεοΠεραμιώτικου λαού.
Αυτές οι φωνές φανερώνουν όλο και καθαρότερα οτι κάτω απ την όζουσα επιφάνεια του σήμερα,υπάρχει προοπτική.
Η βαθιά κρίση που διέρχεται ο τόπος,είναι κρίση των τωρινών διαχειριστών,δεν είναι κρίση όλου του κοινωνικού σώματος ,που παρακολουθεί και ενδιαφέρεται για τα κοινά.
Προφανώς υπάρχουν και άλλες εν υπνώσει υγιείς δυνάμεις στην κοινωνία της Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ,ειδικά στους χώρους της νεολαίας,που κυρίως αυτές πλήττονται απο την αναξιοκρατία ,την διαφθορά,την κενοδοξία και τους Βοναπαρτισμούς, των σημερινών διοικούντων.
Αυτές οι δυνάμεις θα φέρουν αργά η γρήγορα διεργασίες,'Ονόματα ακούγονται,επαφές και συζητήσεις γίνοντε.Όλες αυτές οι κινήσεις,οι συζητήσεις,καλλιεργούν σπόρους αμφισβήτησης της σημερινής Διοίκησης και της αδράνειας που έχει περιπέσει ο Δήμος.
Σε λίγο οι διοικούντες θα ξυπνήσουν απ το λήθαργο,καθώς θα ακούν την βοή των πλησιαζόντων.Αυτός ο υπόκωφος διάλογος της κοινωνίας πολύ σύντομα θα φέρει απτά αποτελέσματα με εμπρηστικό περιεχόμενο και θα κάψει τη γούνα των περιφερόμενων απολιτίκ,που το είδαν ξύπνιοι και τον Δήμο σαν ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης.
Και το κάνουν αυτό αποχαλινομένοι απ' την εκκωφαντικά απούσα Δημοτική αντιπολίτευση,μέρος της οποίας είτε έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια αντίστασης,η λοξοκοιτάζει την ενσωμάτωσή της στο λουφέ της εξουσίας.
Στο μέλλον θα ασχοληθούμε διεξοδικά μ'αυτό το φαινόμενο που ανθεί τα τελευταία χρόνια στην Ν.ΠΕΡΑΜΟ.Το πως και γιατί οι σφοδρότεροι χθεσινοί επικριτές του Δημάρχου,είναι οι σημερινοί πρωτοκαθήμενοι και συνδαιτυμόνες του.Για το αν δηλ. η ιστορία θα επαναληφθεί και στις επόμενες εκλογές,αν ο σημερινός Δήμαρχος με αυτόν τον περιοδεύοντα θίασο καταφέρει και φθάσει έως αυτές.
ΒΑΓΓ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

3 σχόλια:

  1. Και λίγα γράφεις αγαπητέ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το BLOG ήταν κάτι που έλειπε απ' τη Ν.ΠΕΡΑΜΟ.συνεχίστε, ο κόσμος χρειάζεται πραγματική ενημέρωση.Τέρμα πια στήν ασυλία των λαμόγιων.φτάνει πια,όχι άλλη ξεφτύλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ,ΣΟΒΑΡΟ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ,ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή