Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

'' ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝΑ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ'ΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ''

Δεν καταπολεμιέται η διαφθορά με το να στέκεις θεατής,με το δε βαριέσαι ίδιοι είναι όλοι,με το ωχ αδερφέ.
Η αλήθεια για τα δημοτικά μας πράγματα είναι πικρή.
Στο σύστημα συναλλαγής είναι χωμένοι πολλοί,συμπολιτεύομενοι και αντιπολιτεύομενοι.Δεν είναι τυχαίο οτι όσοι φώναζαν περισσότερο για ανικανότητα του δημάρχου,για διαφάνεια και κάθαρση,έγειναν τώρα οι εκλεκτοί ,οι συνδετημόνες του και είναι αυτοί με την πιό λερωμένη φωλιά σήμερα.
Η υποκρισία στο απόγειό της.
Κανένας όμως απ' τους παροικούντες και μπαίνοβγαίνοντες στο δημαρχιακό μέγαρο δεν δέχεται να αντικρύσει την αλήθεια κατάματα.Γιατί τους αφορά άμεσα.Δεν είναι μονάχα το σύστημα διακυβέρνησης και οι άνθρωποί που το περιστοιχίζουν που βουλιάζουν στην διαφθορά.Οι καρχαρίες της δημοτικής συναλαγής έχουν βγεί στή στεριά.Έχουν γίνει προκλητικοί.
Ολόκληρος μηχανισμός καλοπληρωμένων απ'το δημοτικό ταμείο,δουλεύει στην κατεύθυνση να συντρίψει κάθε ηθική αντίσταση,κάθε φωνή διαμαρτυρίας.
Αυτό συμβαίνει γιατί στην ουσία δεν υπάρχει αντιπολίτευση.Ολοι έχουν υποταχθεί και είναι βουτηγμένοι στο βόρβορο της συναλλαγής.Οι τιμητικές εξαιρέσεις περιθοριοποιούνται. Και συμβαίνει αυτό, κακά τα ψέματα, γιατί απουσιάζει απ' τα δημοτικά πράγματα η Αριστερά.Με ευθύνη τόσο της ίδιας με της διασπάσεις της,όσο όμως και με ευθύνη των ίδιων των δημοτών για της επιλογές των.
Συνεπακόλουθα απουσιάζει και η ηθική στη διαχείρηση των δημοτικών ζητημάτων.Απουσιάζει η αντίληψη οτι το δημόσιο χρήμα είναι άγιο.Ανοίκει στην πλατειά μάζα του λαού και πρός την εξυπηρέτηση του πρέπει να κατευθύνεται και όχι στίς τσέπες των τάχα μου ανιδιοτελών που
ενέσκειψαν σαν ακρίδα στα δημοτικά έδρανα.
Ο δημοτικός κορβανάς είναι εκεί για τον καθένα απ'αυτούς για να αρπάξουν.Σε κανένα δεν λέμε οχι.Ειναι απλά ζήτημα το τι έχει ανάγκη ο καθένας.
Ο έλεγχος έχει χαθεί. Παντού υπάρχει διαπιστωμένη διάβρωση.
Αλλά έτσι συμβαίνει. Η διαφθορά συνθλίβει εκείνους που δεν μπαίνουν στο σύστημα.Που πορεύονται αυτόνομα και με βάσει ηθικούς κανόνες,Ακόμα κ'αν δεν κάνουν μεγαλόσταυρους και γονικλησίες.Ακόμη κ'αν δεν ακολουθούν σύμπασες της περιφορές των αγίων εικόνων.
Αυτοί οι άλλοι εξαφανίζονται.Εκπαραθυρόνονται.Δεν τους σηκώνει η '' πιάτσα '' δεν τους χωνεύει. Αντιμετοπίζονται σαν γραφικοί,κοινωνικά απόβλητοι,προδότες και όπου αυτό είναι δυνατό ,σπυλόνονται κ'όλας απ τους παρατρεχάμενους και την καμαρίλα του ''αρχοντα ''.
Προσωπικές αναφορές δεν χρειάζονται.Ουδέν κρυπτόν υπο τον ήλιον της Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ. Ο τόπος μας είναι μικρός,όλοι μας γνωρίζουμε και γνωριζόμαστε.Το πως κάποιοι απ τα πρόθυρα της χρεωκοπίας θεριευουν επιχειρηματικά και επεκτίνονται,πως χτιζονται πολυτελείς κατοικίες,σκάφη αναψυχής και πανάκριβα αυτοκίνητα.Ας είναι καλά ο δημοτικός κορβανας.
Ειναι θλιβερό.Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν φανταζόμουν οτι εν έτη 2009 ο τόπος θα έφτανε σε τέτοια παρακμιακά φαινόμενα οικογενειοκρατίας και ετσιθελισμού.Πρίν περίπου δύο χρόνια,τότε που τα Δημοβίωτα παπαγαλάκια με έλεγαν πικραμένο,είχα προβλέψει ( μετα λόγου γνώσεως βεβαίως ) οτι δεν θ'αργείσει ο λαός ν'αρχήσει να τους απεχθάνεται,να τους φτύνει.Φοβάμαι πως αυτό το σε λίγο, έφτασε.
Λύσεις υπάρχουν.Μόνο τυφλοί και συνένοχοι δεν της βλέπουν.Ο ίδιος σε παλιότερο άρθρο μου της είχα προτείνει.Η άρνηση ανάλειψεις τέτοιων πρωτοβουλιών αποδέιχνει ότι στην κορυφή της πυραμίδας υπάρχουν αχιράνθρωποι,υποταχτικοί των εργολάβων και των προμηθευτών.
Οσοι έχουν καθαρά χέρια και διαυγή συνείδηση δεν έχουν λόγο να αρνούνται.Αφού δεν έχουν να κρύψουν κάτι ,αφού δεν είναι υποχείριοι κανενός γιατί εμμένουν στην καταστροφική για τον τόπο πορεία;Η Αντιπολίτευση ( αν υπάρχει τέτοια ) γιατί σιωπά;
ΒΑΓΓ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου