Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Στέλιος Μάινας: Ηθοποιός σημαίνει φως




Δυνάμωσε το κίνημα αλληλεγγύης στους 270 μετανάστες απεργούς πείνας. Ανάμεσα στους ευρωβουλευτές, στους διανοούμενους και τους καλλιτέχνες που τους υποστηρίζουν είναι και ο Στέλιος Μάινας που δήλωσε: «…. .Τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε ποιοι βοήθησαν να ετοιμαστεί η Αθήνα των Ολυμπιακών, ποιους καταπλάκωσαν τα χώματα κι οι πέτρες απ’ το Μετρό μας, τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε ποιοι βοηθούσαν και βοηθούν στα χτήματά μας, ποιοι μαζεύουν τις ελιές μας, ποιοι ποτίζουν τις φράουλές μας, ποιοι μαζεύουν τα δίχτυα απ’ τις τράτες και τα καΐκια μας, ποιοι φρόντιζαν και φροντίζουν τους ανήμπορους ηλικιωμένους μας, ποιοι καθαρίζουν τα σπίτια μας, τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε ποιοι έχτισαν τις οικοδομές μας με τρία ένσημα το μήνα. Τώρα, σʼ αυτούς τους καιρούς της βαρβαρότητας είναι η ώρα να υπερασπιστούμε τη συλλογικότητα και τον πολιτισμό μας. Ας μην κάνουμε εκπτώσεις στην ανθρωπιά που μας έχει απομείνει, ας σταθούμε αλληλέγγυοι σ’ αυτούς που η απεργία πείνας είναι το ύστατο όπλο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια”
Από τραγική ειρωνεία ο ηθοποιός λίγες ημέρες μετά δέχτηκε επίθεση από μετανάστες: «…..στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας όπου διαμένει. Ωστόσο, παρά την επίθεση που δέχτηκε από τους αλλοδαπούς ληστές ο ίδιος δηλώνει ότι συνεχίζει να στέκεται κοντά στους μετανάστες και να στέλνει μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας….».
Νομίζω πως ο Στέλιος Μάινας πραγματικά «ποιεί ήθος» στην υποκριτική και φοβική ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα στο ιερατείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας που με ελάχιστες εξαιρέσεις αδιαφορεί για το δράμα των «ελαχίστων αδελφών του Χριστού» ή και πλειοδοτεί σε κραυγές μίσους εναντίον τους, με το στόμα βλάσφημων μητροπολιτών που ντυμένοι σαν Μήδοι σατράπες βρίζουν αυτόν που δήθεν πιστεύουν ως θεό τους και σπέρνουν μισαλλοδοξία και ρατσισμό στο κοπάδι των πιστών τους. Μητροπολίτες σαν τον εθνικιστή Διονύση Ρούσα της Θεσσαλονίκης, σφετερίζονται τον τίτλο του πνευματικού καθοδηγητή των ανθρώπων όταν δεν είναι άξιοι ούτε τα πόδια προσωπικοτήτων σαν τον Στέλιο Μάϊνα να πλύνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου