Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αυτοαναιρείται ο Στρατιώτης-ο Πανικός οδηγεί σε πολιτική γκάφα στο παρά πέντε των εκλογών


Τις εκλογές τις κερδίζουν τα προγράμματα, οι ιδέες, τα πρόσωπα αλλά και η αποφυγή των σοβαρών λαθών.
Σε
 αυτή την αναμέτρηση έγιναν πολλά μικρά λάθη που καθόρισαν το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο, αλλά και οι δύο βασικοί συνδυασμοί απέφυγαν τα μεγάλα λάθη, μέχρι σήμερα!
Το πρωί της Παρασκευής, μέλη του συνδυασμού του Δημήτρη Στρατιώτη, μοίρασαν ένα φυλλάδιο στο οποίο κατηγορούν τον Γιάννη Μαρινάκη για χρέη, σκάνδαλα, κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια, διαφθορά κλπ.
Αυτές οι κινήσεις λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και φανερώνουν επίσης πολύ συγκεκριμένες αδυναμίες αυτών που τα κυκλοφορούν, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον δεύτερο γύρο, όταν δηλαδή έχει αποσαφηνιστεί η αρχική επιλογή των πολιτών.
Η μαύρη προπαγάνδα και η προσπάθεια να σπιλώσεις την προσωπικότητα ενός υποψηφίου φανερώνει πανικό, έλλειψη επιχειρημάτων και άγχος να διατηρηθείς στη θέση σου! Επίσης κλιμακώνει επικίνδυνα την «γιορτή της Δημοκρατίας» όπως χαρακτηρίζονται οι εκλογές, στοχεύει στην πόλωση και σε τελική ανάλυση φαίνεται ότι αυτό το φυλλάδιο απευθύνεται περισσότερο στους ψηφοφόρους του Συνδυασμού, στοχεύει στην συσπείρωση και αποδεικνύει ότι δυστυχώς στο βωμό του αξιώματος θυσιάζονται η ευπρέπεια, το επιχείρημα, η Δημοκρατία.
Πάντως εάν οι εμπνευστές του φυλλαδίου εάν ρωτούσαν τον κ Φωτίου θα τους έλεγε ότι όταν κέρδισε τον κ Ανδρουλάκη, είχαν κυκλοφορήσει τελευταία ημέρα κάποια φυλλάδια εναντίoν του, επίσης όταν ο κ Φωτίου το 2006 κέρδισε τον κ Μαζαράκο, είχαν επίσης κυκλοφορήσει κάποια τιμολόγια που υποτίθεται ότι ήταν τιμολόγια δωροδοκίας! Αυτές οι κινήσεις που προκλήθηκαν από τον πανικό των αντιπάλων του Φωτίου οδήγησαν στην τελική άνετη νίκη του Φωτίου.
Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και τώρα.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως με τόση ευκολία ένας συνδυασμός «εμπιστεύεται» αποσπάσματα από τίτλους εφημερίδων χωρίς ημερομηνίες και ονόματα. Αλλά και πάλι τι προπαγάνδα θα ήταν εάν βασιζόταν σε πραγματικά στοιχεία.
Γιατί εάν δεν κάνω λάθος, κάποιος κρίνεται κατηγορούμενος, αθώος ή ένοχος από αποφάσεις δικαστηρίων και όχι από τίτλους εφημερίδων.
Και φυσικά τα λαϊκά δικαστήρια και ο λιθοβολισμός ανήκουν σε άλλες εποχές που υποτίθεται ότι το «σοσιαλιστικό» πολιτικό υπόβαθρο του κ Στρατιώτη θα απέτρεπε την προσπάθεια να επιστρέψουμε στο μεσαίωνα και το κυνήγι μαγισσών, αλλά είπαμε στο βωμό της εξουσίας …όλα θυσιάζονται!

Κυριάκος Αργυρόπουλος

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ....ΣΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή