mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

ΟΙ ΜΕΓΑΡΙΤΕΣΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ!

Η εταιρεία "Ολυμπία Οδός" μετά το δώρο που έκανε στην περιοχή μας και στους κατοίκους της με την εγκατάσταση εργοταξίου κατασκευής πίσσας και την καταστροφή ενός νεαρού περιαστικού πνεύμονα πρασίνου στην είσοδο της πόλης, συνεχίζει αμείωτα την προσφορά της! Μας υπόσχεται να μας αναγκάσει να πληρώνουμε διόδια για να μετακινηθούμε ακόμα και μέσα στα όρια της ίδιας μας της πόλης!!
Συγκεκριμένα η εταιρεία ετοιμάζεται να εγκαταστήσει σταθμούς διοδίων στην είσοδο-έξοδο της πόλης στην αερογέφυρα της Πάχης ώστε να αναγκάζεται να πληρώνει ακόμα και κάποιος που θέλει να μετακινηθεί προς την Κινέτα και τη Νέα Πέραμο!! Να υπενθυμίσουμε ότι και οι δύο αυτές περιοχές αποτελούν μέρη του ενιαίου δήμου σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό του Καλλικράτη.


Σε πρόσφατη ενημέρωσή της ( με συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα "άποψη"), η εταιρεία αποκαλύπτει και τον τρόπο χρηματοδότησης του δήθεν έργου της: Το έργο θα στοιχίσει 3 δις. Πού θα βρεθούν τα χρήματα; Ιδού: 40% από τραπεζικά δάνεια (τα οποία φυσικά θα πληρώσουμε εμείς στο μέλλον με τα διόδια), 30% άμεσα από τα διόδια - δηλαδή πάλι από την δικιά μας τσέπη!... και 30% από επιχορηγήσεις του κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ...κάποιες "επενδύσεις" των μετόχων της!!!
Δηλαδή θα πληρώσουμε υπέρογκα ποσά για να φτιάξουμε μηχανισμό για ... να πληρώνουμε μια εταιρεία!!!Αν δεν ήταν τραγικά αληθινό θα μπορούσε να αποτελεί ένα κακόγουστο ανέκδοτο!


Μας διευκρινίζει δε με απύθμενη ειλικρίνεια ότι "...η σύμβαση με το κράτος δεν προβλέπει την εξαίρεση από την πληρωμή διοδίων κατοίκων οποιασδήποτε περιοχής..."!!

Στα Μέγαρα κύριοι κατοικούν πολίτες που πληρώνουν φόρους με την προσδοκία ενός ανταποδοτικού κράτους. Στα πλαίσια αυτά είναι αυτονόητο ότι το ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΤ' ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!

Και ας μην ξεχνάμε! Η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου πληρώνουμε και πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας και πανάκριβα διόδια!! Οι αυτοκινητόδρομοι στους οποίους έχουν τοποθετηθεί τα διόδια είναι χιλιοπληρωμένοι από τους παππούδες και τους πατεράδες μας από την δεκαετία του '60 που κατασκευάστηκαν!!

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!!!
ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ!!!
ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕI ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΠΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΕΝΔΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜEΝΟ ΔΑΣYΛΛΙΟ!!!1 σχόλιο:

 1. επιτροπές αγώνα25 Μαΐου 2010 - 5:52 μ.μ.

  Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων , πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα
  διόδια χαιρετίζουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων ,
  που ανάμεσα στα μύρια προβλήματα της καθημερινότητας μας, έχουν να
  αντιμετωπίσουν και το παράλογο και έξω από κάθε ηθική χαράτσι των
  διοδίων. Ο αγώνας όλων μας είναι κοινός και πρέπει να συστρατευθούμε
  όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ιδεολογίες.
  Είμαστε σίγουροι για την νίκη μας γιατί το δίκιο είναι με το μέρος
  μας. Από την άλλη να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν μακρύ και
  επίπονο αγώνα. Η ενότητα και η μαχητικότητα μας είναι απαραίτητες για
  να σώσουμε το συνεχώς μειούμενο εισόδημα μας, το περιβάλλον και την
  αξιοπρέπεια μας. Οι επιτροπές αγώνα ενάντια στα διόδια θα είναι στο
  πλευρό κάθε πολίτη που θέλει να αντιπαλέψει τον Προκρούστη. Όπλο μας η
  αλληλεγγύη μας.
  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
  http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή