mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Έργα και ημέρες των ΄΄ επιτυχημένων ''

Τέρμα πια στην ανοχή! ...τα Μέγαρα δεν είναι ο βιομηχανικός σας σκουπιδότοπος!Άλλο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα διαπράχτηκε στα Μέγαρα! Στο σημείο εισόδου της πόλης, στην στροφή για την Πάχη, κόπηκαν, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, χωρίς καμία άδεια από τον δήμο, με μια άγνωστη και μη κοινοποιημένη στο δήμο περιβαλλοντική μελέτη, 1100 (!!!!) δέντρα ....για να φυτευτεί ένα εργοτάξιο ασφάλτου από την εταιρεία 'Ολυμπία Οδός' !

Ότι και να έχει προϋπάρξει η καταστροφή αυτή είναι απαράδεκτη, ασυγχώρητη!

Τι είναι επιτέλους η Δυτική Αττική; Ξέφραγο αμπέλι για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων; φτάνει πια!

Περιμένουμε από τον δήμο συγκεκριμένη ανακοίνωση που να ξεκαθαρίζει το ζήτημα:
  • υπήρξε περιβαλλοντική μελέτη για το τερατούργημα αυτό;
  • υπάρχει περιθώριο για να προσβληθεί δικαστικά αυτή η αδειοδότηση;
  • θα προβεί σε παράσταση στο Υπουργείο για να σταματήσει η καταστροφή και να ξανα-δενδροφυτευτεί ο χώρος;
  • τι παρεμβάσεις έχει κάνει προς την υπηρεσία Επιθεωρητών περιβάλλοντος;
  • θα οργανώσει μια πρωτοβουλία μαζικής λαϊκής αντίδρασης και διαμαρτυρίας;

Η καταστροφή αυτή βέβαια σηματοδοτεί και μια γενικότερη κατάσταση εφησυχασμού που υπάρχει στα Μέγαρα για τα τεράστια περιβαλλοντικά και κρίσιμα για την ποιότητα της ζωής μας ζητήματα. Κάποιοι περιμένουν στο σπίτι τους να λυθούν αυτά τα προβλήματα μόνο από εθελοντικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες! Κανείς όμως δεν έχει αναλάβει 'εργολαβικά' να διασώσει τα Μέγαρα! Αν όλοι μαζί δεν αντιδράσουμε, όλοι μαζί θα λουστούμε την υποβάθμιση της ζωής μας!

Είναι ανάγκη λοιπόν, αυτός ο εφησυχασμός επειγόντως να μετασχηματιστεί σε ενεργό δράση!

Να το τονίσουμε άλλη μια φορά! Το περιβάλλον και η ζωή μας είναι ένα πολύ φτηνό προϊόν για να καταναλωθεί από αυτούς που επιδιώκουν το ιδιωτικό τους όφελος! Δεν κοστίζει τίποτα να κόψεις 1000 δέντρα για να εξοικονομήσεις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα χρειαζόσουν για να φτιάξεις το ίδιο εργοτάξιο σε άλλη οργανωμένη για να δεχθεί βιομηχανικές δραστηριότητες περιοχή. Αυτό που χρειάζεσαι βέβαια, είναι να έχεις εξασφαλιστεί απέναντι σε τυχόν μαζικές αντιδράσεις! Και αυτές πρέπει να τις οργανώσουμε!

Και εδώ να πούμε τα πράγματα ξανά, καθαρά! Ευθύνη για να οργανώσουμε αυτό τον αγώνα έχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ! Δημοτική αρχή, Σύλλογοι, Μέσα Επικοινωνίας, πολίτες! Να υπερασπιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το περιβάλλον των Μεγάρων! Γιατί η προάσπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ! Δεν είναι κάποιοι ιδιοκτήτες αγώνων, αγωνιών και ευαισθησιών!

Να το πούμε και διαφορετικά: ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ (ή πρέπει να είμαστε)'ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ' ! το ίδιο υπεύθυνοι για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, το σπίτι μας! ...ο καθένας από το πόστο του!

Αναμένουμε τις δημοτικές πρωτοβουλίες για να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΖΙΚΑ! Να προασπίσουμε το περιβάλλον της Μεγαρικής γης! Να υπερασπιστούμε την ποιότητα της ζωή μας!
Απ τοhttp://vourkari.blogspot.com/
> Σημ. δική μου .Ευρεία δημοσιότητα έλαβε το θέμα και στον τοπικό τύπο ,όπου εγκαλούνται οι πάντες πλην βεβαίως των Δημάρχων της περιοχής.Δείτε ένα παράδειγμα,αυτό της ΑΙΧΜΗΣ που το έκανε πρωτοσέλιδο.Καμιά αναφορά σ'αυτούς ,πολιτικοί παράγοντες της περιοχής αναφέρει γενικά και αόριστα.Ως και το τελευταίο μέλος μιας τοπικής οργάνωσης να έχει την ίδια ευθύνη με τους καθ' ύλην αρμοδίους.Για ψάξτε αγαπητοί συνάδελφοι να βρείτε τι αλισβερίσια κρύβονται ανάμεσα στους τοπικούς άρχοντες και στην εν λόγω εταιρία. Δεν ξέρω για τα Μέγαρα κάτι συγκεκριμένο αλλά για την Ν.ΠΕΡΑΜΟ,πολλά.Πόσοι δηλ. συγγενείς και φίλοι του δημάρχου κου Φωτίου ( ναι φίλε Αντώνη,του'' επιτυχημένου'' του κυρίαρχου του παιχνιδιού,του οικολόγου που πήγε στις Βρυξέλλες να υπογράψει συμφωνίες και λοιπές άλλες αβανταδόρικες ανοησίες και ψέματα ), έπιασαν δουλειά στην Ολυμπία οδό μετά της κινητοποιήσεις για τα διόδια και την διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα απ' την πόλι.Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας ( Μεγαρίδα ) για να συμβαίνουν όλα αυτά, χωρίς να κουνιέται φύλλο,δεν νομίζεται φίλοι μου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου