Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Aυτό να λέγεται!!!!!!



«Σε άριστη κατάσταση η χωματερή των Μεγάρων»!!!


Επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο τα ρεπορτάζ που έχει δημοσιεύσει η «Α» για την παράνομη χωματερή των Μεγάρων. Σε δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας «Real News» αναφέρονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Επιθεωρητές Περιβάλλοντος διεξάγουν έρευνα, καθώς εκτιμούν ότι στη χωματερή γίνεται παράνομη διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων. Στην έρευνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκτός από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, συμμετέχει και η αστυνομία καθώς επίσης και επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομίας. Κύριο μέλημα των επιθεωρητών θα είναι να ταυτοποιηθούν οι ρυπαντές. Μετά από αυτοψία που έγινε στον χώρο διαπιστώθηκε ότι η χωματερή δέχεται ανεξέλεγκτα κάθε είδους απόβλητα κάποια από τα οποία δεν φαίνεται να είναι αστικά. Τα υλικά που εντοπίστηκαν είναι σύμφωνα με την εφημερίδα, «μικτά επιμολυσμένα» και εμπίπτουν στις διατάξεις για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων.

Στην εφημερίδα μας, στις 25-6-2009, λίγο πριν πιάσει η μεγάλη φωτιά που έκαιγε ανεξέλεγκτα την χωματερή για αρκετές ημέρες γράφαμε: «Μία βόλτα στη χωματερή είναι αρκετή για να πείσει τον καθένα ότι αυτή η μέθοδος «διαχείρισης» έχει ξεπεράσει τα όριά της και θίγει πλέον τη διαβίωση και τον πολιτισμό μας. Χημικά απόβλητα, ζώα σκοτωμένα, ηλεκτρικές συσκευές, οικιακά απορρίμματα και ποιος ξέρει τι άλλο, συσσωρεύονται εκεί δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, παράγοντας έντονη δυσοσμία και ανυπολόγιστη καταστροφή στο περιβάλλον της περιοχής. Συνηθισμένο και το φαινόμενο της αυτανάφλεξης των σκουπιδιών και λογικός ο συνειρμός ότι με τη διάχυση επικίνδυνων τοξικών διοξινών από την καύση πλαστικών και άλλων συνθετικών υλών, δημιουργούνται συνθήκες για την εισβολή των δηλητηριωδών ουσιών στην τροφική αλυσίδα και την μετατροπή της περιοχής σε …Ταγαράδες. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη χωματερή καιγόταν επί μία βδομάδα με αποτέλεσμα να μετρηθούν «Διοξίνες πάνω από τα επιτρεπτά όρια στο γάλα και τα κοτόπουλα στην ευρύτερη περιοχή των Ταγαράδων της Θεσσαλονίκης…Για το λόγο αυτό η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφάσισε τη συνέχιση της συλλογής και καταστροφής του γάλακτος από όλες τις μονάδες που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 4χλμ. από τη χωματερή των Ταγαράδων, καθώς και την άμεση λήψη νέων δειγμάτων γάλακτος».

Τότε είχαμε απευθυνθεί και στον Δήμο Μεγάρων για να ζητήσουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την πραγματικότητα. Οι υπεύθυνοι του Δήμου απέφυγαν να μας απαντήσουν και μας παρέπεμπαν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει σε εμάς, όπως ίσως αρνήθηκε να απαντήσει και στη «Real News». Στην εφημερίδα «Real News» απάντησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την καθαριότητα Αθανάσιος Μαζιώτης ο οποίος δήλωσε ότι: « Η χωματερή των Μεγάρων είναι σε άριστη κατάσταση και όχι μόνο φυλάσσεται σε καθημερινή βάση, αλλά γίνεται έλεγχος για τα απορρίμματα που δέχεται».

Είναι απολύτως κατανοητό ότι τέτοιες απαντήσεις σε μία τοπική εφημερίδα που το θέμα αναδεικνύεται εντονότερα και έχει μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στην περιοχή, δεν θα μπορούσε να δοθεί από αρμόδια χείλη.

αναρτήθηκε στο http://www.atticafreepress.gr/2010/02/11/5244/

2 σχόλια:

  1. ''Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις των οποίων το κόστος δεσμεύτηκε να αναλάβει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ κ. ΦΩΤΙΟΥ.
    Είναι γνωστό ότι ο λόγος του κ. Φωτίου είναι καθαρό συμβόλαιο.
    Μπράβο στον άξιο δήμαρχο της γειτονικής πόλης που δείχνει την ευαισθησία του και τα πραγματικά φιλοζωικά συναισθήματα που κατέχει.''Tο βρήκα σε γειτονικό σα'ι'τ και στο στέλνω.Έχουν πλάκα τελικά οι άνθρωποι.Για τον κωλοτούμπα έχουν ακούσει τίποτας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κάνουν πλάκα,πλάτες του κάνουν,με το αζημίωτο βέβαια.Όταν θα 'ρθη η ώρα και αρχίσουν να δημοσιεύονται ξανά το τι έχουν γράψει οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι για τον ''καθαρό συμβόλαιο ο λόγος του''θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή