Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Βραχνάς της πόλης το στρατόπεδο Πυροβολικού στην Ν.ΠΕΡΑΜΟ


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81 Αθήνα

Τηλ. 210-8542901 & 210-8542254

Fax. 210-8542813



Αθήνα, 04-02-2010

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση (Αριθμ. Πρωτ. 370/01-02-2010) που κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με τηνδιάνοιξη παραλιακού δρόμου στην Σχολή Πυροβολικού στην Νέα Πέραμο.

Ο Βουλευτής στην ανάλυση της ερώτησης που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος που ταλαιπωρεί την Νέα Πέραμο εδώ και πολλά χρόνια είναι ένα αίτημα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας αλλά και του συνόλου των Βουλευτών της περιοχής. Πρόκειται για ένα ουσιώδες αίτημα που αφορά την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών της Νέας Περάμου από και προς το σχολείο τους και παρά το γεγονός ότι υπήρχε από το 2003 θετική προσέγγιση από πλευράς του Υπουργείου Άμυνας, στην πορεία «κόλλησε» στην γραφειοκρατία. Η προκλητική αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας προκάλεσαν αναίτιες καθυστερήσεις και περίεργες επιπλοκές. Η διαμόρφωση πεζοδρομίου είναι μια λύση που δεν απαιτεί σημαντικά κονδύλια, ο Δήμος της Νέας Περάμου είναι διατεθειμένος να καλύψει το κόστος και είναι σαφές ότι είναι εφικτή η εξασφάλιση της ασφάλειας στην μετακίνηση των μαθητών χωρίς να διακυβεύεται ούτε στο ελάχιστο η ασφάλεια του στρατοπέδου της Σχολής Πυροβολικού.....

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης, στην απάντησή του δήλωσε ότι κατόπιν της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Οικονόμου, ζήτησε το σχετικό φάκελο από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και είδε με έκπληξή του ότι το συγκεκριμένο ζήτημα εκκρεμεί ήδη από το 1993, γεγονός που αποδεικνύει δυστυχώς την γραφειοκρατική προσέγγιση ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών. Εν συνεχεία τόνισε ότι από πλευράς του Υπουργείου και της νέας πολιτικής ηγεσίας υπάρχει η θέληση της θετικής ανταπόκρισης στο αίτημα του Δήμου της Νέας Περάμου αφού είναι δυνατή η εξασφάλιση της ασφαλέστερης μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο τους χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια. Συγχρόνως δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα εμπλέκεται και το Υπουργείο Οικονομικών καθώς πρόκειται για χώρο αιγιαλού και παραλίας και εκ του νόμου συναρμόδιο Υπουργείο είναι και το Οικονομικών μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου προκειμένου να είναι νόμιμη η παραχώρηση της γης. Σε ότι αφορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η νέα πολιτική ηγεσία είναι διατεθειμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε ότι αφορά την αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων ο Υπουργός τόνισε ότι στο υπουργείο έχει ξεκινήσει η μελέτη για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους γεγονός που σημαίνει ότι κάποιες εκτάσεις θα παραχωρηθούν για άλλες χρήσεις και στην τοπική κοινωνία κάτι όμως που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει άμεσα καθώς υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και αυτό όπως είναι κατανοητό απαιτεί χρόνο.

Κατόπιν όλων αυτών ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ακανθώδες αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία της Νέας Περάμου. Αναμένει πλέον και την ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών για την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών που θα επιτρέψει την διάνοιξη του παραλιακού δρόμου στην Σχολή Πυροβολικού της Νέας Περάμου ώστε οι μαθητές να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο τους.

Τρεις παρατηρήσεις επ'αυτών.
. Το'' άμεση ανταπόκριση '' θα κριθεί εκ νέου εκ του αποτελέσματος.Διότι όπως ορθώς αναφέρει και ο κος Οικονόμου,''άμεση ανταπόκριση'' υπήρξε και το 2003,αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο εν έτη 2010 !!! Όσο για τα άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία,( πλην Λακεδαιμονίων βεβαίως ), ίσως να μην το γνωρίζει ο κος βουλευτής, είχαν εγκρίνει το αίτημα του Δήμου μετά της κινητοποιήσεις της δημοτικής αρχής και των άλλων φορέων που συμμετείχαν,την περασμένη Δημοτική τετραετία .
2η. Το ζήτημα της διάνοιξης του παραλιακού δεν αφορά μόνο την ασφαλή διέλευση των μαθητών, η αναφορά μόνο σε αυτό είναι εκ του πονηρού και συνάδει με της παλινωδίες του Δημάρχου.Τέτοια ημίμετρα είχαν προταθεί και παλαιότερα,δηλ. την με συνοδεία στρατιωτών και σε καθορισμένες ώρες,ομαδική διέλευση μαθητών και μαθητριών, και είχαν απορριφθεί μετ' επαίνων.Τό ζήτημα αφορά την συνολική εύρυθμη λειτουργία της πόλης.Το στρατόπεδο ,στό σημείο που βρίσκεται ( στο κέντρο ) διαρρηγνήει βίαια τον ιστό της πόλης και την υποβαθμίζει συνολικά,χωρίς τίποτα να προσφέρει ούτε στην τοπική οικονομία,ούτε και στην άμυνα της χώρας.Θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφερθεί στης εγκαταστάσεις του Πυροβολικού στην Θήβα όπου το στρατόπεδο κατέχει έκταση μεγαλύτερη απ' την συνολική έκταση του Δήμου Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ.
. Άρα επίλυση του ζητήματος σημαίνει, άμεση ( μέχρι το καλοκαίρι ) διάνοιξη και πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου, για κοινή χρήση καθ' όλο το 24ωρο, αυστηρό χρονοδιάγραμμα αποχώρησης του στρατοπέδου, με ταυτόχρονη παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο ως κοινόχρηστο χώρο, με ότι συνεπάγεται αυτό για την ανάπτυξη και του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
ΒΑΓΓ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου