Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Mας δουλεύουν ψιλό γαζί


''Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού της παιδείας μας, προτείνω να δημιουργήσουμε το Αττικό Πανεπιστήμιο στην Περιφέρεια Αττικής. Πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα Πανεπιστήμιο πρότυπο, ικανό να προσελκύσει αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Έχουμε την δυνατότητα να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες υποδομές εκπαίδευσης και έρευνας, θέτοντας κοινωνούς του νέου εγχειρήματος την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η περιφέρεια της Αττικής. Δεν χρειαζόμαστε ένα ακόμα περιφερειακό, περιθωριακό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε ένα πρότυπο Πανεπιστήμιο σε εγκαταστάσεις, σε εκπαίδευση, σε έρευνα και σε αντιστοιχία με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Ήρθε η ώρα να αναδειχτούμε ως χώρα που παράγει γνώση, που παράγει επιστήμη, που παράγει τεχνολογία. Ήρθε η ώρα λοιπόν για το Αττικό Πανεπιστήμιο''. Από άρθρο του Βασίλη Οικονόμου,βουλευτή Αττικής του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα που η οικονομική κρίση και η ανεργία μαστίζει αδυσόπιτα την Ελληνική κοινωνία στό μεγαλύτερο τμήμα της,που η ανεργία των νέων,ιδιαίτερα των πτυχιούχων αγγίζει το 30%,προτάσεις σαν κ'αυτές,όπως και για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων,καταδείχνουν περίτρανα τι μυαλό κουβαλάνε κάποιοι πατέρες του έθνους,αποδεικνύοντας ότι ζουν στην κοσμάρα τους.Εδώ ο κόσμος υποφέρει και πεινά κ'αυτοί τα ίδια παραμύθια.Σε αντιστοιχία,γράφει,με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας!!!!!!
Κάνω μια έκλειση όμως στον ευφάνταστο κ. βολευτή,όπως μην ενδώσει στις πιέσεις του φίλου του Δημάρχου Σ. Φωτίου και φτιάξει το ΑΤΤΙΚΟ ΠΕΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στην Ν.ΠΕΡΑΜΟ.Βλέπεται πρόλαβε και έφτιαξε ο ίδιος το ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ ''Γ. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ''. Δύο Πανεπιστήμια συν ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,είναι πολλά για ένα μικρό Δήμο που του χρόνου τέτοια μέρα δεν θα υφίστατε. Έλεος πια, έχει και το δούλεμα τα όριά του.Αλλά “τοιούτοι έπρεπεν ημίν αρχιερείς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου