mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Που ήσουν νιότη που έδειχνες πως θα γινόσουν... Δελαπατρίδης


''Αν εφαρμοστεί εν τέλει ο Καποδίστριας προβλέπεται σκληρό κομματικό πόκερ, αφού εκεί θα κυριαρχήσουν τα κόμματα, κάτι δηλαδή που επιδιώκουν οι κομματικοί μηχανισμοί. Τα Μέγαρα θα συνενωνούν εν τέλει με τη Νέα Πέραμο. Το θέμα είναι ποιος θα κερδίσει τον Σταύρο Φωτίου; Στρατιώτης ή Μαρινάκης;''MEGARA MME .

''Ερωτ.: Στην περίπτωση που τελικά ο «Καποδίστριας 2» ισχύσει θα επιδιώξετε συνεργασίες;

Απαντ. Δημάρχου Σ.Φωτίου: Στην περίπτωση αυτή που εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε και να μας απορροφήσει ο δήμος Μεγάρων, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό της Ν. Περάμου πρώτα, το οποίο περνάει μέσα από το καλό της πόλης των Μεγάρων. Θα δώσουμε τον αγώνα, με αυτό τον υποψήφιο που μετά από συζήτηση θα κρίνουμε ότι μπορεί να είναι κοντά στις δικές μας σκέψεις και απόψεις. Θα αγωνιστούμε στο πλευρό αυτού του ανθρώπου που θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό έργο για τη Ν. Πέραμο. Αυτοί είναι οι δικοί μας στόχοι οι οποίοι είναι ξεκάθαροι και αυτούς θα τηρήσουμε. Οφείλω να ομολογήσω ότι έχουμε ήδη συζητήσει αυτό το θέμα με τα στελέχη του συνδυασμού μας, αλλά και με τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια μας στήριξαν και έχουμε βάλει ως κοινό στόχο πρώτα το συμφέρον της Ν. Περάμου και έπειτα το συμφέρον του νέου δήμου που μπορεί να προκύψει από την πιθανή συνένωση.

Ερωτ.: Τελικά ο Στ. Φωτίου είναι το «πολιτικό κλειδί» για την συνεργασία με οποιονδήποτε υποψήφιο;

Απαντ.: Είναι φυσιολογικό πολλοί να με θεωρούν «πολιτικό κλειδί» για μία τέτοια περίπτωση. Υπάρχει μια δεξαμενή ψήφων που θα έρθει από την Ν. Πέραμο η οποία και θα προστεθεί στους ψήφους των Μεγάρων. Γνωστό είναι πως οι δημοτικές εκλογές στα Μέγαρα κρίνονται τις τελευταίες τετραετίες για λίγους ψήφους. Μην ξεχνάτε ότι από την Ν. Πέραμο θα ψηφίσουν 5000 ψηφοφόροι. Λογικό είναι ότι ο εν ενεργεία δήμαρχος της Ν. Περάμου σε όποιο σχήμα και αν συμμετέχει θα κάνει την διαφορά. Με αυτήν την λογική λοιπόν αυτό το επιχείρημα (ότι εμείς θα είμαστε οι ρυθμιστές) έχει βάση. Γι’ αυτό και όπως προανέφερα εμείς θα συνεργαστούμε με αυτούς που θα μας πείσουν ότι είναι έτοιμοι να ενστερνιστούν τις δικές μας απόψεις.''Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ.
.Κλασικό δείγμα κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας που πάνω απ' όλα θεωρεί ως ηλίθιους όλους τους πολίτες της Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ και των ΜΕΓΑΡΩΝ.Θέλουν να μας πουν δηλ. οτι δεν υπάρχουν σκεπτόμενοι πολίτες,δεν υπάρχουν κόμματα και οργανώσεις και υπέρτατη αρχή αυτού του τόπου,κάτι σαν θεσμός, είναι ο Σ. Φωτίου, ο οποίος κατά πως εξηπηρετούνται τα συμφέροντά του, θα οδηγήσει το κοπάδι της Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ όπου αυτός αποφασίσει,Να πω λοιπόν σε όλους αυτούς τους ανησυχούντες για την πολιτική και οικονομική επιβίωση του ''εκλεκτού'' τους να έχουν κατά νου την παροιμία που λέει ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.Και ο ξενοδόχος είναι ο λαός της περιοχής και δεν είναι κανένα από τα ονόματα που αναφαίρονται,σε όλα σχεδόν τα δημοσιεύματα δηλ. Στρατιώτης,Μαρινάκης,λίγο από Σταμούλης,Μπερδελής και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού θα γεννήσουν οι κότες,να μου το θυμηθήται αυτό. Όσο για τον Σ.Φωτίου δήμαρχο Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ, το πιο πιθανό είναι να μην παίξει κανέναν ρόλο σ'αυτές της εκλογές παρά την αγωνιώδη του προσπάθεια να βρει σανίδα σωτηρίας. 'Αναλογιστείτε έναν επί οχταετία Δήμαρχο να κάνει κωλοτούμπες για να εξασφαλίσει θέση υποψηφίου δημ.συμβούλου με απώτερο όφελος σε περίπτωση νίκης του συνδιασμού,να γείνει απο Δήμαρχ ος,αντιδήμαρχος!!! Οποία κατάπτωση .Αν νομίζεις ότι είσαι τόσο ισχυρή προσωπικότητα στο χώρο και τόσο πετυχημένος κατεβαίνεις για Δήμαρχος,αν δεν πιστεύεις κάτι τέτοιο, πας σπίτι σου .Πάντως και τα δυο δημοσιεύματα,ενώ έχουν σκοπό να μπιζάρουν και να αναδείξουν σαν ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων τον Σ.Φωτίου,στην πραγματικότητα τον εξευτελίζουν,αναδεικνύοντας τον καιροσκοπικό του χαραχτήρα,τον εγωκεντρισμό του και την αγωνία μέχρις πανικού που τον διακατέχει.Πως δηλ. ενώ ο ίδιος δηλώνει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αφού οι εκλογές θα είναι πολιτικές με κομματικούς υποψηφίους,ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να πάει και με τον Στρατιώτη (ΠΑΣΟΚ) και με τον Μαρινάκη (ΝΔ).Αλλά το πόσο καβαλημένο καλάμι είναι και πόσο μυαλό διαθέτει αυτό το ''πολιτικό κλειδί''είναι στην τελευταία αβανταδόρικη υποτίθεται ερώτηση που του γίνεται. Θαυμάστε πως απαντά.Όπως θα απαντούσε κ'ένα σκέτο κλειδί.Η αποθέωση του αμοραλισμού,της αμορφωσιάς,της έπαρσης και εν τέλει της γελοιότητας.'Οποιος υποψήφιος θέλει να μοιραστεί αυτά του τα χαρίσματα να είναι βέβαιος ότι θα είναι άξιος της τύχης του.
Και μια επαναλαμβανόμενη έγκλειση προς τους αγαπητούς δημοσιογράφους.Αντιλαμβάνομαι το οικονομικό άγχος της επιβίωσης των μέσων επικοινωνίας,το ότι κάτι πρέπει να γράφουν και για την Ν.ΠΕΡΑΜΟ,αλλά μην διασύρεται την πόλι. Δεν είναι η Ν.ΠΕΡΑΜΟΣ τα πέντε δέκα λαμόγια ,οι αγράμματοι,και οι παρατρεχάμενοι του Δημάρχου.Μην επενδύεται στην έπαρση κάποιων που κάτω από δοσμένες συνθήκες απέκτησαν μια αναγνωρισιμότητα,γιατί η υπερπροβολή ανθρώπων χωρίς γνωσιολογικό,πολιτιστικό,πολιτικό υπόβαθρο,οδηγεί πολλούς από αυτούς στην σχιζοφρένεια. Το παράδειγμα με την λα'ι'κή αοιδό κυρία Θώδη (είναι και είδωλό του) είναι πολύ πρόσφατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου