Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Στραβός στραβόν οδήγαγε


Είναι αδύνατο να σταθεί όρθιο ένα άδειο σακί. Την πραγματικότητα αυτή αγνοούν οι σημερινοί διοικούντες ΤΟΝ Δήμο Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ προεξάρχοντος του Δημάρχου, στο σπορ αυτό.Τί να περιμένει κανείς απο άνθρωπο που στο βιογραφικό του και στην στήλη ενδιαφέροντα, δηλώνει, ''επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε κάποια μάτς της β' εθνικής ''.
'Οταν λοιπόν η άγνοια ,συναντάται με το κόμπλεξ ,θα φέρει αναπόφευκτα και το ρεζιλίκι.
Τί θέλω να 'πω ο ποιητής;
Eδώ και μερικούς μήνες στην πόλι μας παίζεται μια κωμωδία.Αυτή του ''ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ Γ.ΖΓΟΥΡΙΔΗΣ''.Κάθε φορά που έχει μια ομηλία-διάλεξη το εν λόγω ''ίδρυμα''γυρίζουν οι εντεταλμένοι του δήμου με της ντουντούκες και διαλαλούν το εμπόρευμα,ώς να επρόκειτο περί ζαρζαβατικών,μπάς και πείσουν κανέναν πελάτη.Τέτοια σοβαρότητα. Και καλά όταν έφερναν κανέναν απ΄τα παράθυρα της ΤV,με κανένα πιασάρικο θέμα π.χ πώς να αδυνατίσω κυρ'καθηγητή μου, μάζευαν καμιά τριανταριά πάνω κάτω νοματαίους.Στην μόνη φορά που άλαξαν μπούσουλα και είπαν να το παίξουν και καλά κουλτούρα,καταμετρήθηκαν και ευρέθησαν επτά όλοι κ' όλοι, του Δημάρχου συμπεριλαμβανομένου μετά της ακολουθίας του.
Τό θέμα της διάλεξης ήταν ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης και θα μιλούσε γ'αυτόν ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντης Καργάκος.Η διάλεξη λοιπόν ματαιώθηκε λόγω ελήψεως πελατών,συγνώμη σπουδαστών, πρός μεγάλη θλίψη του εξοχωτάτου Δημάρχου μας και της εριτίμου πρέδρου του ''Ιδρύματος Γ. ΖΓΟΥΡΙΔΗΣ '', οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω,με τον Καβάφη παίζουν σφαλιάρες κάθε μέρα και πολύ λιπήθηκαν που δεν τον είδαν αυτό το βράδυ. Αλλά... όταν παντελώς αγράμματοι άνθρωποι,ασχολούνται με τόσο σοβαρά θέματα,μόνο και μόνο για να δείξουν πως τάχα μου παράγουν έργο, η ξεφτίλα (έξω φρενών απήλθε ο Σ.Καργάκος ) είναι το σίγουρο αποτέλεσμα. Το θλιβερό σ' αυτή την περίπτωση είναι οτι δ' αυτών διασύρεται στο πανελλήνιο και σύσσωμος ο Δήμος.
Προστρέξτε σε ανάρτησή μου τον περασμένο Μαίο για να δείτε πως είχα σχολιάσει,προφητικά,την κατάληξη του εγχειρήματος,και γιατί η υπόθεση ''ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ '' ήταν μια τρύπα στο νερό, μια ευκαιρία για κάποιους πολιτιστικά αγροίκους να επιδείξουν κοσμοπολιτισμό και γνώση που δεν κατέχουν.Γιατί όπως λέει κ'ο λαός σ'αυτή την πόλη, ''τ'αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι,οι βλάχοι γίναν δήμαρχοι κ'οι γύφτοι καπετάνιοι.
Θα μου πείτε δεν υπάρχουν σ'αυτήν την πόλη πενήντα εκατό άνθρωποι με αυτού του επιπέδου κουλτούρα;Σαφώς και υπάρχουν και πολλοί περισσότεροι,αλλά δεν θα πάνε σε μια τέτοια εκδήλωση επειδή τους καλεί η ντουντούκα, η τους προσκαλεί η κάθε .... μπουμπούκα.Δέν απολέσαμε ομαδικά την σοβαρότητά μας επειδή την απώλεσε ο κυρ Δήμαρχός μας. Θα πρέπει βέβαια κ'αυτός σιγά σιγά πια να συμβιβάζεται και να έχει κατά νου τους στίχους του εν λόγω ποιητή και .... ''σαν έτοιμος από καιρό,σαν θαρραλέος, αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που φεύγει''.Γιατί για κάποιο λόγο οι άνθρωποι προσκυνούν τον ήλιο όταν ανατέλλει και όχι όταν δύει, πόσο μάλλον όταν αυτός ο ήλιος ήταν μια οφθαλμαπάτη η σκέτη απάτη αν προτιμάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου