Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Περί μεταναστών



Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ….

Άρθρο της Μερόπης Δόλλα
‘ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ’ δεν είναι όποιος το δηλώνει, αλλά όποιος με τις πράξεις και τις ενέργειές του το αποδεικνύει. Ποτέ ως λαός δεν ήμασταν ρατσιστές και αφιλόξενοι. Ακραίες τοποθετήσεις μας υποτιμούν και ασφαλώς δεν εκφράζουν όλους.
Στην πλατεία Σωτήρος άνοιξαν δύο καταστήματα από μετανάστες. Άνθρωποι ήσυχοι και ευγενικοί που ποτέ δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στους περίοικους. Σε μία έξαρση πατριωτισμού και εθνικισμού στο Megara press, το πλέον γνωστό και πολύ ψηλά σε επισκεψιμότητα blog, συντοπίτες μας εκφράζουν τις ανησυχίες τους. Φοβούνται ότι θα μας μετατρέψουν σε μουσουλμανικό κράτος και εμείς οι ντόπιοι θα φθάσουμε κάποτε να τους υπηρετούμε. Αυτά όλα συνοδεύονται και από κορώνες του τύπου ‘αυτοί είναι ζώα’, ‘δεν θέλω το παιδί μου να πηγαίνει σχολείο με αυτούς’ ‘στείλτε τους από εκεί που ήρθαν’ κλπ. Το ωραιότερο δε όλων είναι, πως όσοι έχουμε άλλη άποψη είμαστε «ψευτοκουλτουριάρηδες». Η ιστορία και η δημοκρατία μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από κατατρεγμένους ανθρώπους που έρχονται, παλεύουν να επιβιώσουν, μαθαίνουν τη γλώσσα μας και συνυπάρχουν ειρηνικά με όλους μας. Δεν κατατάσσω τον εαυτό μου στους ψευτοκουλτουριάρηδες και πρόθυμα θα έκανα ανοικτό διάλογο με αυτόν –η που μας κόλλησε την ετικέτα σε όποιο τομέα θέλει να αντιπαρατεθούμε, για να δούμε τις διαφορές μας και το υψηλό επίπεδο από το οποίο κατατάσσει όλους τους υπόλοιπους σε κατηγορίες με ειρωνικές προσφωνήσεις.
Στις δεκαετίες του 50 – 60, χιλιάδες Έλληνες μετανάστευσαν. Με στερήσεις μάζευαν το αντίτιμο του εισιτηρίου και ξεκινούσαν, χωρίς γραμματικές γνώσεις, χωρίς να μιλούν καν τη γλώσσα του κράτους που πήγαιναν. Έκαναν δουλειές που εδώ δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας. Πλήγιασαν τα χέρια και τα πόδια τους, αλλά τα κατάφεραν. Εργάστηκαν όμως με το κεφάλι ψηλά με την περηφάνια που υπάρχει στα γονίδιά μας. Δημιούργησαν σε παγκόσμιο επίπεδο τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τις επερχόμενες γενεές. Σήμερα τα Ελληνικά lobby είναι υπολογίσιμη δύναμη σε όλα τα κράτη. Δεν υπάρχει τομέας που να μη διαπρέπουν οι Έλληνες. Όλα αυτά έγιναν αφενός μεν γιατί οι ίδιοι το πάλεψαν, αφετέρου δε γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία από τις χώρες που τους δέχθηκαν, και δεν τους πέταξαν στη θάλασσα (όπως μερικοί προτείνουν να πράξουμε εμείς). Από την άλλη πλευρά υπάρχει η χώρα μας, με την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών. Πλημμελή έως ανύπαρκτη κυβερνητική πολιτική σταδιακής ενσωμάτωσης αυτών των ανθρώπων στις τοπικές κοινωνίες, ή προώθησής τους σε άλλες χώρες. Νησιά και παραμεθόριες περιοχές αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Στα Μέγαρα είμαστε πιο τυχεροί. Υπάρχουν οικογένειες που τα παιδιά τους γεννημένα στην Ελλάδα παρακολουθούν σχολείο και αυτόν τον τόπο γνωρίζουν για πατρίδα τους. Άρχισαν και δημιουργούν επιχειρήσεις μικρές καθαρές για τις οποίες πληρώνουν ότι ο νόμος προβλέπει. Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν πολλά εικοσιτετράωρα στοιβαγμένοι σε χώρους που κρίθηκαν ακατάλληλοι ακόμη και για πτηνοτροφία, οκτώ – δέκα άτομα μαζί με μεροκάματο λιγότερο από 30,00€ για 16ωρη εργασία. Όσοι τα κατάφεραν και ξεχώρισαν μπράβο τους. Αξίζουν αν μη τι άλλο το σεβασμό μας. Το τελευταίο που μας χρειάζεται με τα τόσα προβλήματα που έχει ο Δήμος μας είναι το να δημιουργήσουμε ένα δεύτερο γκέτο. Η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί κεντρικό σχεδιασμό και προς αυτή την κατεύθυνση έστω και καθυστερημένα κινείται η Πολιτική ηγεσία του τόπου, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση
Αυτό όμως είναι άλλο και άλλο οι ακραίες ρατσιστικές και φοβικές θέσεις. Όχι μόνο δεν εκφράζουν μεγάλη μερίδα των πολιτών αλλά είναι εξοργιστικές. Κανένας δεν έχει εξουσιοδοτήσει τον οποιονδήποτε να μας διασύρει με ανάλογες τοποθετήσεις. Είμαστε πολύ περήφανοι ως λαός και τέτοιες κραυγές μας ντροπιάζουν. Η μόνη αντίσταση είναι ‘η άλλη όψη του νομίσματος’ και γι’ αυτήν έγραψα σήμερα, ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Σημείωση δική μου.Μέ την Μερόπη συνεργαστήκαμε για κάποιο διάστημα στην Εφημερίδα ''Νέα Πρόοδος''Γρήγορα όμως η συνεργασία μας διεκόπη λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων, ήμουν περισσότερο συγκρουσιακός απ' όσο επέτρεπε η επιχείρηση,και δεν έβαζα νερό στο κρασί μου,(πόσο μάλλον που δεν έπινα καθόλου ) και δεν δεχόμουν να λιβανίζω απατεώνες του χειρίστου είδους.Στό θέμα που αναφέρεται συμφωνώ απόλυτα στης επισημάνσεις της,παρ΄ότι έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές.Δέν απάντησα,παρ΄ότι παρακολουθούσα τόν μέσω τοπικών ιστοδελίδων, διάλογο διαφόρων ηλιθίων και ανιστόρητων με φασίζουσα απόκλιση, ( Ελληναράδες ,και σωστά τους αποκαλεί η Μερόπη ).Ο ρατσισμός εν τέλει, για να πώ και την δική μου άποψη, είναι ζήτημα πολιτισμού και πνευματικού υπόβαθρου. Οι διάφοροι Ελληνάρες ταλιμπάν,μέσα στα ιδεολογικά και θρησκοληπτικά σκοτάδια τους,εκτός του οτι δείχνουν την ιστορική τους άγνοια ,φανερώνουν κ'έναν πρωτόγονο αγριανθρωπισμό.Και είναι κρίμα όταν αυτός ο κρετινισμός προέρχεται απο νέους ανθρώπους.Κατά τα άλλα είναι καλοί χριστιανοί,( η θρησκεία της αγάπης και της αδελφοσύνης )Τρομάρα τους!
Γεια σου Μερόπη.

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να το έβλεπαν όλοι από την δική σας οπτική γωνία.
    Είναι απαράδεκτο να έχουν τέτοιες φασιστικές απόψεις οι Έλληνες που έχουν ζήσει την προσφυγιά σ όλες τις μορφές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή