Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Τοποθέτηση περί θρησκευτικών καθηκόντων στο στρατό



Με αφορμή την ερώτηση 18165 του βουλευτή κ. Νικολόπουλου, η Ένωση Άθεων κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τοποθέτησή της σχετικά με τα θρησκευτικά καθήκοντα στο στρατό γενικά και με τα θέματα που θίγει ο βουλευτής στην ερώτησή του ειδικότερα.
Ο αγιασμός σαν αμιγώς θρησκευτική τελετή δε μπορεί να αποτελεί υποχρέωση οποιουδήποτε κρατικού φορέα, ή οργανισμού, συμπεριλαμβανόμενων και των στρατιωτικών μονάδων. Το ίδιο οφείλει να ισχύει και όσον αφορά τις τιμές υπέρ πεσόντων, την μνήμη των οποίων οφείλει το κράτος να τιμά με τελετές πολιτικού και όχι θρησκευτικού χαρακτήρα.
Σχετικά με τη Διεύθυνσης Στρατιωτικών Ιερέων (ΔΣΙ),η οποία παρουσιάζεται να έχει σαν αποστολή της «την άσκηση ποιμαντικής διακονίας της Εκκλησίας στις ΕΔ, καθώς και τη χριστιανική και ηθική διαπαιδαγώγηση του Στρατεύματος», θεωρούμε προφανές πως είναι πλέον σήμερα αναχρονιστική και αντιδημοκρατική η ύπαρξή της, και η κατάργησή της θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα σε ένα μη θεοκρατικό κράτος δικαίου.
Στο σημερινό ελληνικό γίγνεσθαι και με την ισχύουσα νομοθεσία, όλα τα γεγονότα που επικαλείται ο εν λόγω βουλευτής κινούνται στο προθάλαμο του διχασμού της κοινωνίας και του στρατεύματος. Η καλλιέργεια διαχωριστικών γραμμών μεταξύ των στρατευμένων μέσω της συμμέτοχης τους ή όχι σε θρησκευτικές διαδικασίες παραβιάζει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους και λειτουργεί ζημιογόνα για την ενότητα του έθνους και των Ελλήνων πολιτών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης (Α.Π. Προέδρου Βουλής 2021 / 23-8-2011, Α.Π. Υ.Εθ.Α. 56742 / 29-8-2011, Α.Π. Υπ.Π.Π. 23202 / 29-8-2011)
Σημ.δική μου.Πρό 40ετίας περίπου που ήμουν στρατευμένος, τιμωρήθηκα με 20ήμερη φυλάκιση επειδή δεν συμμετείχα στην προσευχή με καταγεγραμμένο ως αιτιολογικό ότι'' δεν ακολουθούσα το πρόγραμμα της μονάδος''.Τόσα χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει και οι διάφοροι ταλιμπάν θριαμβεύουν ακόμα.Ομιλούν δε εξ ονόματος της συντριπτικής πλειονότητας του λαού, ψαρεύοντας σε θολά νερά, αφού ποτέ δεν θέλησαν να διαπιστώσουν το πόσοι είναι τελικά οι ένθεοι εν Ελλάδι και ποίου θρησκεύματος.Ένας άριστος τρόπος θα ήταν να ισχύσει ότι και στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες, δηλ. ο φόρος θρησκεύματος. Τα χρήματα δε απ' τον εν λόγω φόρο να αποδίδονταν εξ ολοκλήρου στα δόγματα και της θρησκείες για την κάλυψη των αναγκών τους. Τότε θα βλέπαμε πόσοι πραγματικά είναι πιστοί. Ιδού η Ρόδος !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου