mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Οπου και να ταξιδέψεις η Ελλάδα καίγεται

'' Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδωμεν"
Αίσωπος.
Στο ίδιο έργο θεατές τα τελευταία τριάντα χρόνια,χωρίς ένα Εθνικό σχέδιο προστασίας των δασών και νομοθετικού πλαισίου.Η Ελλάδα ταξιδεύει, ολοένα ταξιδεύει πάνω σε ποταμούς απο κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων,ταξιδεύει στα αδιέξοδα και την ανυποληψία του πολιτικού της συστήματος.

3 σχόλια:

 1. Άρθρο 24,περί δασικών εκτάσεων και δασών' !!!
  H ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που
  επλήγησαν από φωτιές,να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά
  ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ
  ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών
  ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των
  παρατάξεων... εκτός μίας.

  Guess who?...
  Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι
  παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Άρθρο 24,περί δασικών εκτάσεων και δασών' !!!...Εκτός, αυτού, οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών ανέφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμμα τα ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν αδιαφορούμε!
  ..........................
  RED ROSE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δύο βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τις πυρκαγιές
  1. Οι πυρκαγιές δεν σβήνουν με το κινητό! Σβήνουν με νερό. Όταν δείτε τη φωτιά να πλησιάζει το σπίτι σας, μην πιάνετε το κινητό για να καλέσετε "τα κανάλια". Πιάστε τη μάνικα.
  2. Τις πυρκαγιές δεν σβήνουν οι δημοσιογράφοι. Τις σβήνουν οι πυροσβέστες. Κι εσείς.
  ............................
  RED ROSE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τέλος , ο ένας στους τρεις εμπρηστές σε δάσος είναι υπότροπος.

  Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να καταλάβει ότι όσο το κράτος τα ίδια τα δάση τα βλέπει σαν πηγή αποκόμισης κέρδους, όχι κέρδους κοινωνικού, αλλά κέρδους που μετριέται με ευρώ θα έχουμε τέτοιες καταστροφικές πυρκαγιές.

  Αρκεί και μόνο αστικές φυλλάδες να διαβάζει δεν του μένει καμιά αμφιβολία.
  Μόλις χτες το «Βήμα» έγραφε ότι:
  "«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» για να περιέλθουν στα χέρια ιδιωτών δημόσια κτήματα και δασικές εκτάσεις ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων ανοίγει πρόσφατη ερμηνευτική εγκύκλιος
  του υπουργείου Γεωργίας, η οποία ήδη εφαρμόζεται από τα κατά τόπους δασαρχεία, όπως καταγγέλλουν οικολογικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και στελέχη δασικών υπηρεσιών".

  Ενώ σήμερα η «Καθημερινή» δίνει κάποια στοιχεία που φανερώνουν ότι οι εμπρηστές και αν ακόμα συλληφθούν δεν έχουν να υποστούν καμιά ουσιαστική κύρωση. Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτό το δημοσίευμα:
  "Από τον αριθμό των δασικών πυρκαγιών για τις οποίες διενεργήθηκε προανάκριση (το διάστημα 1998-2005) τελικά καταδικάστηκαν 1.339 άτομα για εμπρησμό από πρόθεση ή αμέλεια. Στο 99% των καταδικασθέντων επιβλήθηκε ποινή 1-5 έτη. Στα 2/3 των καταδικασθέντων ανεστάλη η εκτέλεση της επιβληθείσας ποινής τους. Στο 1/3 επιβλήθηκαν ποινές που μετατράπηκαν σε χρηματικές. Μόνο ένα άτομο καταδικάστηκε για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος. Τέλος, ο ένας στους τρεις εμπρηστές σε δάσος είναι υπότροπος."

  "«Ο βασικός μηνιαίος μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου πυροσβέστη είναι 670 ευρώ (!), αν σ' αυτό συνυπολογιστούν επιδόματα και ασφαλιστικές εισφορές δεν ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ το μήνα. Η αγορά του καλύτερου, του πιο σύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος κοστίζει 250.000 ευρώ.
  Γιατί παραθέτουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία; Κι όμως αυτοί που με πρόσχημα τα «δημόσια χρέη» δεν κάνουν προσλήψεις πυροσβεστών και δεν αγοράζουν πυροσβεστικά οχήματα, δαπανούν κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό 300.000.000 ευρώ για διατηρούν εκστρατευτικά ελληνικά στρατιωτικά σώματα όπου Γης, Χρήματα που αντιστοιχούν στην αγορά 1.200 πυροσβεστικών οχημάτων το χρόνο (!!!).
  Χρήματα που ισοδυναμούν με τις πάγιες ετήσιες αποδοχές περίπου 22.000 πυροσβεστών πλήρους απασχόλησης (!!!).
  Βέβαια, τα δάση και το οξυγόνο των λαϊκών στρωμάτων, δεν μπαίνουν καν στην ίδια ζυγαριά με τις ανάγκες των αστικων κέντρων. Τα συμφέροντα της αστικής τάξης που υπηρετούν, περνούν μέσα από τη συμμετοχή στους σχεδιασμούς τους. Οσο για τις καμένες δασικές εκτάσεις, γι' αυτές έχουν φροντίσει, με τους αντιδασικούς νόμους που έχουν ψηφίσει, να τις μετατρέψουν σε εμπόρευμα που φέρνει νέα κέρδη στην πλουτοκρατία. Ολα τα χέρια δηλαδή, πλένουν το ίδιο (βρώμικο) πρόσωπο.
  ..................................
  TO AΝΩΘΕΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΣΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ!
  ..................................

  RED ROSE

  ΑπάντησηΔιαγραφή