Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ο απολογισμός του Δημάρχου



Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22-7-2009 ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2008. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αρχών , των φορέων και των παραγωγικών τάξεων καθώς και πολίτες.
Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής,καθώς και στη θητεία των συμβούλων του που την χαρακτήρισε πολύ επιτυχημένη. Για πρώτη φορά είπε η Ν.Πέραμος είχε τόσο υψηλής κατάρτισης Δημ. Συμβούλους. Τόνισε επίσης ότι για μία ακόμη χρονιά κλείσαμε με θετικό υπόλοιπο χωρίς μάλιστα να έχουμε ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους. Καθώς επίσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιστημονική αξιολόγηση που έγινε από καθηγητές του Πανεπιστημίου που ίδρυσε ο ίδιος,σύμφωνα με την οποία ο Δήμος μας βρέθηκε στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης ως προς τα οικονομικά του αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας ως βασικά κριτήρια αξιολόγησης την φερεγγυότητα, την αποδοτικότητα, τα έσοδα, τα έξοδα την κεφαλαιακή δομή και τέλος την δομή χρέους κάθε Δήμου.
Ο κ.Φωτίου ανέφερε συμπερασματικά ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος Δήμος σε όλη την Ελλάδα που να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της αξιολόγησης, τόσο ως προς τα οικονομικά και κοινωνικά του αποτελέσματα, όσο και προς την εκμετάλλευση και απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνολικές δαπάνες στους επιμέρους τομείς για το 2008 όπως στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην κοινωνική πολιτική ,στην τουριστική προβολή, στις επενδυτικές προμήθειες και εργασίες, στα έργα και στις μελέτες. Επίσης αναφέρθηκε στις επιχορηγήσεις σε νομικά πρόσωπα από τακτικά έσοδα και χρηματοδοτήσεις Υπουργείων, στις επιχορηγήσεις σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, και στα βοηθήματα προς τους αδύναμους δημότες σε χρήμα και σε είδος. Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας..
..... και μετά ξυπνήσαμε από το όνειρο θερινής νυκτός. Η αλήθεια είναι πως πράγματι έγινε χθες στην κεντρική πλατεία ο ετήσιος απολογισμός του κ. Δημάρχου,παρουσία ελάχιστων συγγενών και φίλων,καμιά 50αριά άνθρωποι πάνω κάτω, (κυρίως ακιζόμενοι υποψ.δημ. σύμβουλοι ) και ειπώθηκαν οι ίδιες μπουρδολογίες που λέει το παλικάρι τρία χρόνια τώρα.'Οτι θα,θα,θα.Θα φτιάξει Νοσοκομεία,Συνεδριακά κέντρα,λιμάνια,αποχετεύσεις,περιβαντολογικά πάρκα,αεροδρόμια,Πανεπιστήμια,Εθνική βιβλιοθήκη,συμφωνική ορχήστρα, κ.λ.π. μα πάρα πάρα πολλά 'Όποιος αμφιβάλει δεν έχει παρά να διαβάσει τους αντίστοιχους απολογισμούς των τελευταίων τριών χρόνων. Βλέπεται κανείς δεν του έμαθε ότι, όταν λέμε απολογισμό (τι ζητάω τώρα κ' εγώ κ'απο ποιόν), δεν λέμε θα κάνω τούτο,θα κάνω τ' άλλο,αλλά, έκανα αυτό ,έκανα το άλλο.'Ελα όμως που ο λεβέντης δεν έκανε τί-πο-τα δυόμιση χρόνια τώρα;Να μας δίνει ο έχων υπομονή,16 μήνες έμειναν ακόμη κ' άλλο τέτοιο κακό να μην μας εύρη αδέρφια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου