Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Οχι μόνο λόγια


Ο δήμος Ελευσίνας συνεχίζει να πρωτοπορεί αυτή την φορά στον τομέα της τεχνολογίας προχωρώντας στην υλοποίηση εφαρμογής παροχής δωρεάν ασύρματου Internet σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα ο δήμος εγκατέστησε σταθμούς ασύρματης πρόσβασης (wifi hotspots) στην κεντρική Πλατεία Ηρώων, στην περιοχή γύρω από το Δημαρχείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο καλύπτοντας διαδικτυακά κυρίως την ευρύτερη περιοχή της οδού Νικολαίδου (Πεζόδρομος ) και Παγκάλου στο κέντρο της Ελευσίνας.

Με την εφαρμογή αυτή όλοι οι πολίτες που διαθέτουν φορητό υπολογιστή με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης και βρίσκονται στην περιοχή κάλυψης, μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στο διαδίκτυο εντελώς δωρεάν και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους παρέχει το διαδίκτυο όπως αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σύνδεση στα κοινωνικά δίκτυα,περιήγηση σε ιστοσελίδες που τους ενδιαφέρουν ή ακόμα να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές αγορές.
Ουσιαστικά όλα τα cafe της οδού Νικολαίδου και της κεντρικής πλατείας μετατρέπονται σε Net cafe απλά με την προϋπόθεση του φορητού υπολογιστή.
Η υπηρεσία είναι σημαντική και απευθύνεται κυρίως στην νεολαία, τους φοιτητές αλλά και τους επαγγελματίες οι οποίοι χρησιμοποιούν κατά κόρο τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον δήμο σύντομα θα δημιουργηθούν και άλλα σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ (wifi hotspots) στην Ελευσίνα με τελικό στόχο την πλήρη δωρεάν διαδικτυακή κάλυψη ολόκληρης της πόλης.
Αυτά μπορεί να συμβαίνουν σε γειτονικούς Δήμους,εδώ στή Ν. ΠΕΡΑΜΟ μάλλον αναζητούνται τρόποι πώς να ''τυφλώσουν'το ίντερνετ.Διότι ο μη ενημερωμένος δημότης είναι πιο χειραγωγίσημος,καιεκεί που είχαν καταφέρει να ελέγξουν τον τοπικό Τύπο, προσφάτως τους προέκυψε πρόβλημα με το διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου