Welcome

mpefko-gaia

Καλώς ήρθατε
Διαδώστε το:
http://mpefkogaia.blogspot.com/

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ,

  
Ο ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ,
ΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΣΕΒΕΣ ΡΩΜΙΟΠΟΙΜΝΙΟ


Τραγελαφικά γεγονότα στη Δημητσάνα
σε συνήθη για τη Ρωμιοσύνη -αντίθετη όμως με το νόμο-
τελετή ορκωμοσίας δημοτικού συμβουλίου
κατά τα βυζαντινά πρότυπα

 
    Το ότι η παρουσία ιερέων κατά τις τελετές ορκωμοσίας είναι αντίθετη με το νόμο, το οποίο αναφέρθηκε κατά την ορκωμοσία τής δημοτικής αρχής στη Δημητσάνα, όχι μόνο εξόργισε τον τοπικό μητροπολίτη, αλλά σκανδάλισε τούς νεοεκλεγέντες πολιτικάντηδες και το ευσεβές ρωμιοποίμνιο...

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Από την εφημερίδα ''ΑΙΧΜΗ ''

.logo..ΤΑ "ΚΡΥΦΑ" ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ.....Όσον αφορά τον αντιδήμαρχο που θα έχει την ευθύνη της Νέας Περάμου, φαβορί όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα είναι ο Β. Κόττας. Έμπειρος στην διοίκηση με θητεία στην προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Περάμου, αλλά και ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, ο Βασίλης προβάλλει ως ένα από τα φαβορί για την θέση αυτή.......

Επί του συγκεκριμένου αποσπάσματος του άρθρου, ας μου επιτραπούν κάποιες παρατηρήσεις.Άλλο ο διακαής πόθος του φίλτατου σας πρώην Δημάρχου κου Φωτίου , του αποκαλούμενου και ''αναντικατάστατου'', ''καλού χαρτιού'','' κυρίαρχου του παιχνιδιού'', και λοιπά άλλα ακριβοπληρωμένα κοσμητικά, και άλλο η αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων .Εκτός και άν πρέπει να δεχθούμε ότι απαράβατος όρος για να διοικεί κάποιος αυτόν τον τόπο  πρέπει να εξακολουθήσει να γίνεται, ότι από ιδρύσεως της Ν. Περάμου. . Δηλ ο εκάστοτε πρόεδρος ,Δήμαρχος, η επικεφαλής Αντιδήμαρχος, απαγορεύεται να κατέχει επίπεδο  γνώσεων πέραν της μέσης το πολύ εκπαίδευσης .Χωρίς να έχω κάτι μεμπτόν με τον συγκεκριμένο που αναφέρεται στο άρθρο, όντος καλός και αγαπητός. Πλην όμως γιατί είναι αυτός μόνο έμπειρος στην διοίκηση με τετραετή παρουσία στα Δημοτικά έδρανα ( εκ των οποίων τα δύο ως πρόεδρος του Δ. Σ.), και όχι π.χ. η νομικός κα Ψαρουλάκη, με 12ετή παρουσία στα Δημοτικά έδρανα εκ των οποίων τα έξη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου; Όπως επίσης,γιατί δεν κρίνεται ικανή η κα Αδαμαντία (Ντιάνα ) Κοροβέση  με οκταετή συνεπή παρουσία στα Δημοτικά έδρανα και πολυσήμαντη ανιδιοτελή προσφορά στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ, με επιστημονική κατάρτιση (Φαρμακοποιός ), που χαίρει της καθολικής εκτιμήσεως από τους πολίτες αυτού του τόπου, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων;.Και σε τελευταία ανάλυση όταν μιλάμε για αγαπητούς και δημοφιλείς τι να πούμε για την πρώτη των πρώτων στο ψηφοδέλτιο Μαρινάκη, νέα επιστήμονα ,την αγαπητή μας Βανέσα Μαυροειδή.
Ως εκ τούτου κρίνω κατευθυνόμενη, μη αντικειμενική και εκ του πονηρού την εν λόγω αναφορά στο άρθρο του αγαπητού συναδέλφου, που σκοπό έχει να προκαταλάβει καταστάσεις όχι ευχάριστες για κάποιους.Αλλά ο τόπος μας έχει ανάγκη από βαθιές τομές και λύσεις ύστερα από την τετραετή λαίλαπα της διοίκησης Φωτίου.Χρειάζεται την μέγιστη διαφάνεια και όχι κουκούλωμα.Χρειάζεται γνώση,ανιδιοτέλεια, και διάθεση προσφοράς.Να σπάσουν τα στεγανά και η οικογενειοκρατία που ταλανίζουν και κρατούν σε ομηρία δεκαετίες τώρα την Ν. Πέραμο. Χρειάζεται η υπέρβαση και όχι η συνέχεια, η συστράτευση και όχι  αντιμαχόμενες φατρίες στην νομή της εξουσίας.Αναγνωρίζω ότι η τοποθέτηση Αντιδημάρχου στην καθημαγμένη Ν. Πέραμο αποτελεί γόρδιο δεσμό για τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μαρινάκη.Και οι γόρδιοι δεσμοί καθώς η ιστορία διδάσκει λύνονται με έναν μόνο τρόπο.Διά της σπάθης.Εδώ θα είμαστε να μετρήσουμε το βάθος της τομής.Χειρούργος είναι ο κος Μαρινάκης και ευελπιστούμε ότι δεν θα λαθέψει.

Συμβαίνουν και εις την Εσπερίαν


Jody McIntyre BBC interview greek subs
Ανέβηκε από denyal1983. - Ανακαλύψτε βίντεο με οικογένειες και φίλους.

Δείτε πως μπάτσοι και δημοσιογράφοι είναι παντού ίδιοι και πάντα στην ίδια όχθη, υπερασπιζόμενοι ξεδιάντροπα τα αφεντικά τους.Όσο αλιτήριοι είναι οι μπάτσοι που σέρνουν και κακοποιούν ένα άτομο με ιδικές ανάγκες, άλλο τόσο είναι και ο δημοσιοκάφρος που αφ' ενός διακόπτει ( σας θυμίζει κάτι)  τον συνομιλητή του όταν πάει να πει κάτι ενοχλητικό για το σύστημα και αφ' ετέρου αναμασά το επιχείρημα περί επικινδυνότητας !!!! του ατόμου,χαρακτηρίζοντάς τον εμμέσως πλην σαφώς, τρομοκράτη.Δείτε ακόμη ποιοι τελικά προκαλούν της ζημιές και τα επεισόδια βίας, προκειμένου να έχουν το άλλοθι της καταστολής των ατομικών δικαιωμάτων και να τρομοκρατούν όλους όσους θέλουν να διαδηλώσουν  ενάντια σ' ένα σύστημα που τους οδηγεί στην εξαθλίωση.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ξαναγύρισε το φοινικόπτερο στο Βουρκάρι! ....για να κλείσει το 2010 με χαρούμενο τρόπο!...

Το δακτυλιωμένο φοινικόπτερο του Βουρκαρίου ξαναγύρισε στον αγαπημένο του τόπο, τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου! Για μας όλους είναι η πιο όμορφη επίσκεψη των γιορτινών αυτών ημερών!

Του δίνουμε την υπόσχεση ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν του χρόνου να βρει το σπίτι του, το Βουρκάρι πιο όμορφο και πιο προστατευμένο!

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για το φλαμίνγκο που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 2001, καταγράφηκε το 2003 στην Ιταλία και από το 2005 και μετά από ότι φαίνεται, κινείται μεταξύ του υγροτόπου Gediz Delta στη Σμύρνη της Τουρκίας και του Βουρκαρίου Μεγάρων! Η προηγούμενη επίσκεψή του ήταν στις 3/2/2010.

Οι κινήσεις του συγκεκριμένου φοινικοπτέρου καταγράφονται επίσημα από το Ευρωπαϊκό κέντρο δακτυλιώσεων στο Παρίσι.

Ο καλός φίλος Στρατής Μπουρδάκης, που από χρόνια κάνει τις παρατηρήσεις του στον υγρότοπο και για τις επιστημονικές ανάγκες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας μας έστειλε το πιο κάτω μήνυμα:

καλημέρα και χρόνια πολλά,

ξαναγύρισε στο Βουρκάρι για τρίτο χειμώνα το φοινικόπτερο με το κίτρινο δαχτυλίδι FATP. Είναι πια 10 χρονών, γεννήθηκε το 2001 στη Γαλλία (Etg. du Fangassier - Bouches-du-Rhône) και μετά απο ένα πέρασμα το 2003 από το Λιβόρνο της Ιταλίας, απο το 2008 έρχεται κάθε χρόνο και μένει για κάποιο διάστημα το χειμώνα στον υγρότοπο των Μεγάρων, ενώ από ότι φαίνεται από τις επανευρέσεις την αναπαραγωγική περίοδο την περνάει στην αποικία στον υγρότοπο της Σμύρνης (Çamaltı Tuzlası, Gediz Deltası) στην Τουρκία.

Εκτός από το Φοινικόπτερο ξαναήρθαν και πολλοί Μαυροκέφαλοι γλάροι (μέτρησα πάνω απο 1600 προχθές) και οι πρώτες πάπιες (3 Βαρβάρες και 4 Κιρκίρια).

Καλή χρονιά

Στρατής

Χρόνια πολλά Στρατή!

το σχεδιάγραμμα της πορείας του συγκεκριμένου φλαμίνγκο: 


διαβάστε περισσότερα στο:http://vourkari.blogspot.com/2010/02/blog-post_16.html 

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Και ο Αη Βασίλης ενάντια στα διόδια



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, 24 Δεκεμβρίου 2010 συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς από πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών της Πιερίας κατά του απαράδεκτου και παράλογου καθεστώτος των διοδίων στη χώρα μας.
Για τρεις ώρες περίπου ο σταθμός διοδίων της Λεπτοκαρυάς έμεινε ανοιχτός, με τις μπάρες σηκωμένες και τα αυτοκίνητα να περνούν χωρίς να χρειάζεται οι οδηγοί να καταβάλλουν το απαιτούμενο αντίτιμο. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας έδιναν οδηγίες στους οδηγούς και εξηγούσαν, τι σημαίνει το «Δεν πληρώνουμε» που και πως σπρώχνουμε την μπάρα.
Η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε μια ξεχωριστή νότα και πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, όχι μόνο για τους συμμετέχοντες αλλά και για τους διερχόμενους οδηγούς. Επικεφαλής της σημερινής εκδήλωσης, κεντρική φιγούρα της δράσης, υπήρξε ο ίδιος ο …Αη Βασίλης, ο οποίος παρά το φόρτο των ημερών, τήρησε την υπόσχεσή του καιπρωτοστάτησε στην προσπάθεια ενημέρωσης των διερχόμενων οδηγών και έτσι στήριξε έμπρακτα το κίνημα κατά των διοδίων.
Καταστηματάρχες της Ν. Πιερίας έστησαν ένα μεγάλο τραπέζι με μεζέδες και ντόπιο κρασί και δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί, ιδίως φορτηγών αυτοκινήτων, στους  οποίους εκτός από το έντυπο της δράσης «Δεν πληρώνουμε» προσφέρθηκε και ένα μικρό γεύμα από τους βοηθούς του Αγίου.
Η σημερινή κατάληψη μάλλον ήταν η τελευταία γι αυτή τη χρονιά, όχι όμως και η τελευταία για τον αγώνα των ενεργών πολιτών της Πιερίας. Στα άμεσα σχέδιά τους βρίσκονται η διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος όπως και καταλήψεις διαρκείας, οι οποίες μάλιστα υπήρξαν αντικείμενο των σημερινών συζητήσεων μεταξύ των διαδηλωτών.
Μαζί με τις ευχές μας, τις οδηγίες για το σπρώξιμο της μπάρας και δέκα φωτογραφίες της σημερινής δράσης.
Χρόνια Πολλά
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Πώς περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε
  • Χαιρετάμε ευγενικά τον υπάλληλο, τον προσπερνάμε και σταματάμε το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα .
  • Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
  • Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός και όχι προς τα πάνω.
  • Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
  • Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
  • Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.
Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

http://img694.imageshack.us/img694/7398/96229965.jpg

Τις καλύτερες ευχές μας για όλους και όλες, και καλή λευτεριά Έλληνες...
apneagr

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Χρόνια Πολλά!


Συντονιστικός Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου




Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Καλησπέρα

Σας επισυνάπτουμε για δημοσίευση τις ευχές του κ. Γιάννη Μαρινάκη
Καθώς και την πρόσκληση για την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής
 


Άποψη Full Logo Long Line (small)
Γραφεία: Σωτήρος 36, 19100 Μέγαρα
τηλέφωνο: 22960 26010

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

«Θέατρο του παραλόγου»- χωρίς νερό και ενημέρωση η Νέα Πέραμος

Στη Νέα Πέραμο σήμερα – Δευτέρα 20.12- για ακόμη μιά φορά, δεν έχουμε νερό. Για κάποιους λόγους, προφανώς τα έργα της ΕΥΔΑΠ, έκοψαν το νερό και κανείς δεν ξέρει πότε θα το ξανασυνδέσουν. Κανείς δεν ήξερε επίσης πως θα έχουμε διακοπή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να μαζέψουμε έστω μια κανάτα, εκτός από τον πολύ καλά ενημερωμένο υπάλληλο του Δήμου ο οποίος με εξαιρετική φυσικότητα αποκρίθηκε πως το είπε η τηλεόραση. Αν λοιπόν μπορώ να αντιληφθώ καλά την απάντηση του συγκεκριμένου υπαλλήλου υπήρξε κάποιο κανάλι της χώρας το οποίο ενημέρωσε πως στη Νέα Πέραμο δε θα έχει νερό τη Δευτέρα! Επιμένω και ρωτάω: πότε το είπαν αυτό; Απάντηση: Πέμπτη ή Παρασκευή, δεν θυμάμαι. Προφανώς την Πέμπτη, σκέπτομαι, αφού την Παρασκευή είχαν απεργία οι δημοσιογράφοι! Εκείνος που το είδε και δίνει επίσημες απαντήσεις όμως καταλήγει ότι προφανώς το είδε την Παρασκευή! Εντάξει! Και ρωτάω: και το ήξερε λοιπόν ένα μεγάλο κανάλι –ένα μόνο- και το ανακοίνωσε, εσείς δεν το ξέρατε για να μας ενημερώσετε; Και παίρνω την αποστομωτική απάντηση: Η ΕΥΔΑΠ ενημέρωσε μόνο τα κανάλια, εμείς δεν ξέραμε…
Την περίοδο που στη Νέα Πέραμο ζούμε υπό το καθεστώς «τρόμου» από την ΕΥΔΑΠ, η οποία άλλαξε τα ρολόγια και μας ενημέρωσαν off the record να προσέχουμε την κατανάλωση γιατί αν οι λογαριασμοί έρθουν ανεβασμένοι σε σχέση με τους προηγούμενους, θα πληρώσουμε αναδρομικά ό,τι δεν μετρούσαν τα παλιά μας ρολόγια, μας αναγκάζουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να «μετράμε» αέρα αφού το νερό κόβεται λόγω έργων, χωρίς καμία ενημέρωση! Υπάρχει,  βέβαια, ο υπάλληλος του Δήμου που πάντα το «πετυχαίνει» σαν είδηση σε ένα μεγάλο κανάλι, μέρες πριν, αλλά δεν το «μοιράζεται» με τους άλλους για να ενημερωθούν οι πολίτες!
Κι ύστερα από όλα αυτά, που μπορεί να είναι «μικρά» προβλήματα μιας μικρής κοινωνίας , που όμως αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα,  αναρωτιέμαι με τα «μεγάλα» τι γίνεται;

Φίλια Αργυροπούλου
Attica Free Press
Σημ. δική μου.
Με το δίκιο της αγανακτεί η αγαπητή Φίλια που υπογράφει το κείμενο, η αλήθεια είναι αυτή και ακόμα χειρότερη. Πλην όμως όλα αυτά είναι απόρροια της καταστροφικής για τον τόπο πολιτικής που ακολούθησε ο απερχόμενος Δήμαρχος κος Φώτίου τον οποίο η εφημερίδα της στήριζε σκανδαλωδώς καθ' όλην την τετραετία που ο εν λόγω'' κύριος '' ξεπούλαγε αδιάντροπα τον τόπο.Να θυμίσω μόνο ότι όταν έρχονταν οι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ και κάποιοι καθυστερούσαν να πληρώσουν, ο ανεκδιήγητος αυτός τέως Δήμαρχος, έβγαζε αυτοκίνητα με ντουντούκα και καλούσε τους καταναλωτές να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στην εταιρεία.Τώρα που γίνεται το έλα να δεις απ' της αυθαιρεσίες της ΕΥΔΑΠ , έχουν εξαφανιστεί άπαντες οι ''ανιδιοτελείς'' και οι'' σωτήρες''.Τέτοιοι που είμαστε,'τοιούτοι πρέπουσιν ημίν αρχιερείς'; 

κάποιοι δεν ησυχάζουν ούτε στις γιορτές!





Μέσα στις γιορτές, εργοτάξιο ασφαλτομίγματος (;) εγκαταστάθηκε μέσα στο χώρο του αεροδρομίου και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία!
Να επισημάνουμε ότι η λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου στην Πάχη, είχε ξεκινήσει δήθεν προσωρινά και μόνο για την κάλυψη των αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τότε, η προσωρινή λειτουργία έγινε μόνιμη! Φύτρωσαν βοηθητικές εγκαταστάσεις και κτήρια που στεγάζουν ιδιωτικές εταιρείες μαθητείας για ερασιτέχνες πιλότους.

Η λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου είχε συνοδευτεί μάλιστα από διάφορες υποσχέσεις περί τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν υπήρξε. Απλώς η περιοχή φορτώθηκε άλλη μια επικίνδυνη και ρυπογόνο δραστηριότητα, χωρίς καμία αντίδραση από την τοπική αυτοδιοίκηση

Ο δήμος υποχρεούται επειγόντως να παρέμβει και να μας ενημερώσει δημόσια για τα ακόλουθα:
  • Είναι νομότυπες οι εργασίες στον χώρο του αεροδρομίου; Υπάρχει σχετική άδεια;
  • Είναι νόμιμη η λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου; Υπάρχουν οι σχετικές άδειες;
  • Οι επεκτάσεις και οι διάφορες δραστηριότητες εντάσσονται σε κάποιο σχεδιασμό;
  • Υπάρχει κάποια ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας από τη λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου;
  • Τι πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει άμεσα και προς πια κατεύθυνση;

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010


Επεισόδια στην Κερατέα για τα ΧΥΤΑ! .... ένα μήνυμα και για τα Μέγαρα που οφείλουμε να λάβουμε!


Tην περασμένη εβδομάδα εκδηλώθηκαν ιδιαίτερα επεισόδια στην περιοχή της Κερατέας για τα σχεδιαζόμενα στην περιοχή τους ΧΥΤΑ. Ο τρόπος της ταφής των απορριμμάτων έχει δημιουργήσει αδιέξοδα και παράγει συγκρούσεις. Τα παραδοσιακά μοντέλα έχουν τελειώσει και μας έχουν αφήσει σωρεία προβλημάτων!
Η λύση και η βιώσιμη προοπτική βρίσκεται στην παραγωγή λιγότερων σκουπιδιών. Όσο γίνεται λιγότερα! Γιατί αλλιώς θα συνεχίζουμε να καταστρέφουμε το φυσικό μας περιβάλλον, να δημιουργούμε αδιέξοδα και να πληρώνουμε πανάκριβα για να απορρίπτουμε τόνους σκουπιδιών σε ΧΥΤΑ!
Στα Μέγαρα μέχρι πρόσφατα είχαμε κακώς βολευτεί με τον αυθαίρετο και παράνομο σκουπιδότοπο. Χρόνια πέρασαν χωρίς να ληφθεί κανένα μέτρο, χωρίς να υπάρξει ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Τώρα θα πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η λύση είναι στην κατεύθυνση της γενικευμένης και συστηματικής ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης, κομποστοποίησης, επεξεργασίας
.Είναι ο δρόμος που έχουν ακολουθήσει όλες οι πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης.

Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να πιάσει δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση και επειγόντως!


Τα Μέγαρα χρειάζονται μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις...

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης δήλωσε: " ...οι μεγάλες, δραστικές, επεμβάσεις είναι απαραίτητες αλλά συνήθως καθυστερούν. Οι μικρές μπορεί να γίνουν γρήγορα και να δώσουν ουσιαστικά αποτελέσματα...", και παρέθεσε μερικά τέτοια παραδείγματα, όπως αύξηση των πεζόδρομων και ενοποίησή τους, φύτευση δένδρων, ελάττωση της ασφάλτου προς όφελος του πρασίνου και του πεζού, φύτευση των ακάλυπτων, φυτά στους εξώστες, στα δώματα, στις εισόδους και στις πρασιές των κτιρίων.

Σίγουρα τα Μέγαρα χρειάζονται μεγάλες δραστικές αλλά και μικρές παρεμβάσεις. Θα ήταν λοιπόν σημαντικό να βλέπαμε γρήγορα κάποιες τέτοιες, έστω μικρές αλλαγές. Έχουμε "μπουχτίσει" από το τσιμέντο και τις πλακοστρώσεις τα τελευταία χρόνια!
Ας το έχει κατά νου η νέα διοίκηση!


Η αδιαφορία και η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο...


Είναι γνωστά τα προβλήματα με την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στα Μέγαρα. Ένα ακόμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα και αφορούσε στην αυθαίρετη σύνδεση λυμάτων ελαιοτριβείου με τον αγωγό του βιολογικού.

Η καλή, η επαρκής και η καθολική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού δεν είναι μόνο θέμα πολιτισμού για την πόλη μας. Είναι ζήτημα ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της!

Εδώ δεν χωράνε συμβιβασμοί!
 Ο βιολογικός καθαρισμός πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα (διαρκής έλεγχος, αλλαγή φίλτρων, συντηρήσεις κλπ). Επίσης, όλοι οι κάτοικοι θα πρέπει να συνδεθούν υποχρεωτικά με το δίκτυο.

Η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει τα αυτονόητα για τα Μέγαρα!

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Καλό εεεε !!

Εκεί όπου οι νόμοι λειτουργούν!

Ο γερανός... σήκωσε νεκροφόρα!


Συνέβη στην Αγγλία όπου εκεί ο νόμος... δεν χαρίζεται σε κανέναν! Ούτε σε νεκρούς! Σε εκκλησία του Λονδίνου γινόταν κηδεία, ο οδηγός της νεκροφόρας είχε σταθμεύσει παράνομα το όχημά του και ο γερανός... το σήκωσε.

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝκλίκ εδώ

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Το τρομερό παιδί του Μάη του 68

.

Αυτά που δεν τολμούν να προτείνουν οι δικοί μας πολιτικοί, τα λέει έξω απ' τα δόντια ο πάντα μαχητικός και επαναστάτης,''κόκκινος Ντάνι'' 

COHN BENDIT


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Συμμορία ληστών το ΠΑΣΟΚ...

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
  
Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστώνστην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου – του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.
Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι ...δυσφήμιση για την απάνθρωπη εικόνα του παγκοσμίως να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου!!! Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα, ο γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν διακηρύσσει δημοσίως, σε κάθε ομιλία του, ότι το...
 ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό πουθενά στον κόσμο: Να βγαίνει το ΔΝΤ από ...αριστερά(!!!) σε κάποια κυβέρνηση – και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να είναι του λεχρίτη του... προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έφτασε μέχρι του σημείου να δώσει το δικαίωμα στον κάθε ιδιώτη εργοδότη να μειώνει όσο θέλει (!) τους μισθούς των εργαζομένων του, με προσωρινό κατώτατο φράγμα μόνο τα 740 ευρώ μεικτά του ελάχιστου μισθού, που καθορίζει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η κάθε μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί στη χώρα μας π.χ. μηχανικούς ή γιατρούς με 30 ή και περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας και τους αμείβει με 2.300 ή 3.000 ευρώ ή και περισσότερα, έχει το δικαίωμα από τον Γ. Παπανδρέου να τους μειώσει το μισθό και να τους ρίξει ακόμη και στα... 740 ευρώ! Εννοείται ότι η τεράστια μάζα των εργαζομένων που δουλεύει με 1.000 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ μεικτά ταχύτατα θα βουλιάξει προς τα 740 ευρώ! Μεικτά, για να μην ξεχνιόμαστε. Στην περίπτωση του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι ευνόητο, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα ότι τα κέρδη από τη μείωση των μισθών πάνε στα κρατικά ταμεία και από εκεί στους ξένους τοκογλύφους που δανείζουν την κυβέρνηση. Στην περίπτωση των ιδιωτών όλα τα λεφτά που εξοικονομούνται από τη μείωση των μισθών πάνε ολόκληρα στην τσέπη του εργοδότη – και χάνονται κι από πάνω τεράστια ποσά που αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές των ποσών που περικόπτονται από τους μισθούς και θα πήγαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ χάνει και απευθείας το κράτος φορολογικά έσοδα εξαιτίας των μισθών που περικόπτονται και που είναι τα μόνα σίγουρα φορολογικά έσοδα, αφού κόβονται απευθείας από την πηγή χωρίς να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι.
Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με αδίστακτους υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματική φύση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος άλλωστε έχει έτοιμες τις βαλίτσες του να την κοπανήσει από την Ελλάδα μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα. Ξέρει ότι αποκλείεται να εκλεγεί για δεύτερη τετραετία και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος πολιτικά. Ξεπουλάει τα πάντα στο κεφάλαιο, στους Αμερικάνους και στην ΕΕ με την πρώτη ευκαιρία, ελπίζοντας να τον ανταμείψουν με τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κανένας δεν έχει βάλει ακόμη θέμα στη Σοσιαλιστική Διεθνή να τον καθαιρέσουν από πρόεδρο, αφού έχει αποδειχθεί με τη διακυβέρνησή του... ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, ώστε να πάψει τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου να αποτελεί «κινητό διασυρμό» της υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας. Έχει πλάτες ο Γιωργάκης - Τσολάκογλου που αποδεικνύεται «Ντίλινγκερ του κεφαλαίου»! Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια. Η Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν. Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Ζαξ. Καταλαβαίνουμε δηλαδή στα χέρια ποιών ανθρώπων βρίσκεται η ελληνική οικονομία!
Αυτοί όμως την αποστολή τους εκπληρώνουν. Εμείς θα ξυπνήσουμε να τους διώξουμε με κλωτσιές και τις πέτρες ή θα τους αφήσουμε να μας γδάρουν ζωντανούς; Αυτό είναι το ζήτημα. Τα άλλα περιττεύουν. Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλης αυτής της εβδομάδας και πάνω από όλα στη γενική απεργία της Τετάρτης. Εκεί θα κριθεί εμπράκτως αν η οργή που αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας θα μετατραπεί σε λάβα που κάψει την κυβέρνηση ή θα εκφυλιστεί σε κατάθλιψη αδράνειας. Ελπίζουμε, ευχόμαστε και εργαζόμαστε για να συμβεί το πρώτο. Διαφορετικά, το μέλλον μας προβλέπεται πολύ ζοφερό. Αυτοί δεν έχουν έλεος.
Από το  "ΠΡΙΝ",
Να το πεις στο παιδί σου!
Διαβάζεις τα παιδιά, τα πηγαίνεις στο κολυμβητήριο, στο χορευτικό, στο φροντιστήριο, στη μουσική. Τρέχεις καθημερινά σαν τρελός/τρελή για να μεγαλώσεις, να τα σπουδάσεις, να τα αποκαταστήσεις . Κάνεις το αίμα σου νερό και στερείσαι πολλά για να αποκτήσουν τα σωστά εφόδια.
Για τα διόδια τα μίλησες ποτέ; Τα είπες ότι μέχρι τα 50 τους θα πληρώνουν 6 Ευρώ για να πάνε για ένα μπάνιο στην παραλία;  Τα είπες ότι, με το καλό, αύριο,  όταν θα βρουν δουλειά και θα πηγαινοέρχονται  στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να δίνουν ενάμιση μισθό από το ετήσιο εισόδημά τους (1.344 €) μόνο για τα διόδια των Μαλγάρων; 
Φίλη/Φίλε,
  • Να τους το πεις, πριν είναι αργά.
  • Να τους το πεις, πριν το καταλάβουν μόνα τους.
  • Να τους το πεις, γιατί τα βολέματα τελείωσαν και τα παιδιά μας, αύριο,  μπορεί κι αυτά να βρεθούν άνεργα στο δρόμο.
  • Να τους το πεις, γιατί τότε δεν θα σε πιστέψουν, ότι δεν ήξερες, πάντα είχες δουλειές και ποτέ το χρόνο για να αντιδράσεις.
Να τους πεις, πως το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στις 11:00 το πρωί θα είμαστε, μαζί με τα παιδιά μας, στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς και θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε σπρώχνοντας  τις μπάρες.
Στείλε το στους φίλους σου και βρες το χρόνο να είσαι εκεί!
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τίνος είναι το κράτος, βρε παιδιά;

Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ Συγγραφέα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Στην Ελλάδα το κράτος που συγκροτήθηκε μετά την Επανάσταση του 1821 ήταν σαφώς πιο μικρό από τον χώρο όπου έκανε ο ελληνικός καπιταλισμός την πρωταρχική του συσσώρευση.
Αφού έλληνες έμποροι, εφοπλιστές και βιοτέχνες κινούνταν με άνεση και πετυχημένα σε όλο το μήκος και το πλάτος της αγοράς της οθωμανικής αυτοκρατορίας και όχι μόνο. Το νεοελληνικό κράτος έφερε πάνω του τη σφραγίδα των κομματαρχών της «παλιάς Ελλάδας». Τη σφραγίδα της μεταπρατικής ελληνικής αστικής τάξης. Του ελέγχου του ξένου παράγοντα.
Ακόμα χειρότερα έγιναν τα πράγματα μετά την Κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο. Το ελληνικό κράτος έγινε το κράτος των διώξεων, του αυταρχισμού και «της προστασίας του πολίτη από τον κομμουνιστικό κίνδυνο». Πάνω στο ελληνικό κράτος επικάθησαν και το διοικούσαν οι νικητές του εμφυλίου, Ελληνες και ξένοι. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονταν, επίσης, οι μαυραγορίτες και συνεργάτες των Γερμανών, οι λαθρέμποροι, εκείνοι που έκλεψαν την περιουσία των διωχθέντων, είτε στη διάρκεια του πολέμου (των Εβραίων και των αντιστασιακών), είτε στη διάρκεια του Εμφυλίου και των μετέπειτα χρόνων (ιδιαίτερα των αριστερών, δημοκρατικών πολιτών). Το κράτος αυτό έθρεψε αυταρχικές και βαθιά συντηρητικές δοξασίες, μηχανισμούς, λειτουργίες. Γέννησε και παρήγαγε τους πραξικοπηματίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Το κράτος εχθρός του λαϊκού στοιχείου. Αυτό που ονομάστηκε ποικιλόμορφα «πελατειακές σχέσεις».
Σήμερα ζούμε στην Ελλάδα και πάλι έναν ιδιόμορφο αντικρατισμό. Ούτε φιλελεύθερο, ούτε αριστερό, αλλά ούτε καν συντηρητικό. Στην Ελλάδα καταγράφεται το μεγαλύτερο παράδοξο, να εμφανίζει ο κυρίαρχος λόγος ως κύριο υπαίτιο για τα χάλια του ελληνικού καπιταλισμού, που δεν είναι καν καπιταλισμός της προκοπής, τον δημόσιο υπάλληλο. Υπό κατηγορία βρίσκεται ο νοσοκόμος, ο θυρωρός του υπουργείου, ο δάσκαλος και ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.
Μάλιστα ο ιδιότυπος ελληνικός νεοφιλελευθερισμός φαντάζεται ότι η όλο και πιο πολύπλοκη σύγχρονη κοινωνία θα μπορούσε να κυβερνηθεί με ένα όλο και πιο απλό και μικρό κράτος. Πίσω απ' αυτή την επίθεση κρύβεται ο πραγματικός υπεύθυνος: οι δυνάμεις που χρησιμοποίησαν το ελληνικό κράτος ως λάφυρο, ως πηγή εύκολου κέρδους μαζί με τους πολιτικούς εκπροσώπους τους. Διότι το πρώτιστο πρόβλημα του ελληνικού Δημοσίου είναι ότι έχουν επικαθήσει επ' αυτού μεγάλα συμφέροντα που σαν βδέλλες έζησαν απ' αυτό. Κρατοφαγοπότες επιχειρηματίες. Ανομα αεριτζίδικα συμφέροντα. Και αφού έκαναν πάρτι πάνω στο σώμα του κράτους, αφού το οδήγησαν με τις λεηλασίες που έκαναν (χάρη σε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική προμηθειών, δημόσιων δαπανών, επιδοτήσεων, απάτης και φοροκλοπής που επέβαλε το πολιτικό σύστημα), τώρα ανακαλύπτουν ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι συλλήβδην. Προκειμένου δε να πείσουν επικαλούνται τους δημόσιους υπάλληλους που οι ίδιοι λάδωσαν, όλους όσους έκαναν συνένοχους στο σύστημα που έστησαν.
Σε τελευταία ανάλυση, το ελληνικό κράτος και οι παθολογίες του δεν είναι τίποτα άλλο παρά προϊόν της ποιότητας των δυνάμεων που ηγεμόνευσαν επ' αυτού. Που το κατείχαν και το χρησιμοποίησαν σαν λάφυρο. Αφού λήστεψαν, τώρα εμφανίζονται ως οι παρθένες που γεμάτες παράπονο ανακάλυψαν τις αμαρτίες του κόσμου. Εναν κόσμο που στην πραγματικότητα εκείνοι διέφθειραν. Εκείνοι έφτιαξαν κατ' εικόνα και ομοίωσή τους. Πρώτη φορά στην ιστορία τα αφεντικά του συστήματος καταγγέλλουν τους διεκπεραιωτές των υποθέσεών τους

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μάχη με τα ΜΑΤ στην Κερατέα


Στην φωτό ο σύντροφος και φίλος Δήμαρχος Κερατέας  Στ. Ιατρού, συλλαμβάνεται από δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ και μέχρι αυτή τη στιγμή κρατείται.
Εκκληση για άμεση βοήθεια και κινητοποίηση των πολιτών.
Μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έχουν αποκλείσει τη Λεωφόρο Λαυρίου.
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση από νωρίς το πρωί στην περιοχή του Οβριόκαστρου Κερατέας, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή ΧΥΤΑ, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου.
ΜΑΤ και μπουλντόζες ιδιωτικής εταιρείας έχουν μπεί και έχουν καταλάβει παράνομα ιδιωτικές περιουσίες (αγροκτήματα).
Εκατοντάδες 
κάτοικοι της περιοχής που από τα ξημερώματα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην είσοδο του ΧΥΤΑ και αντιδρούν στην κατασκευή του, συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται επί τόπου. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και απώθησαν τους κατοίκους . 

ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ


ελάτε την Κυριακή στο σεμινάριο παρατήρησης πουλιών!

Θα χαρούμε να είμαστε μαζί την Κυριακή στο σεμινάριο παρατήρησης υδρόβιων πουλιών που διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στο Βουρκάρι σε συνεργασία με τον "Φορέα".

Περισσότερες πληροφορίες στο :
http://vourkari.blogspot.com/2010/12/blog-post_2115.html